Το Ημερολόγιο 2022 του Βοτανικού Κήπου με τοπόσημα του δήμου Παύλου Μελά

 


Το Ημερολόγιο 2022 του Βοτανικού Κήπου με τοπόσημα του δήμου Παύλου Μελά


O Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και το Δημοτικό Συμβούλιο σας εύχονται ευτυχισμένο και δημιουργικό το νέο έτος και σας παρουσιάζουν το Ημερολόγιο 2022 του Βοτανικού Κήπου Σταυρούπολης με τοπόσημα του δήμου Παύλου Μελά.

 

Το ημερολόγιο 2022 περιλαμβάνει χαρακτηριστικές φωτογραφίες των τοπόσημων του Δήμου Παύλου Μελά, με σκοπό να αναδείξει τα σημαντικότερα έργα, μνημεία, αξιοθέατα, πάρκα, πλατείες, παλαιότερα και νεοδημιούργητα που αποτελούν σημεία αναφοράς και των τριών δημοτικών κοινοτήτων Σταυρούπολης, Πολίχνης και Ευκαρπίας, καθιστώντας το έναν πολύτιμο οδηγό για κάθε πολίτη. Μια ενέργεια  του Βοτανικού Κήπου με σκοπό να καταστήσει τα τοπωνύμια οικεία σε όλους, συμβάλλοντας στην αναγνώριση και τη χρήση τους από τους αναγνώστες. Σε κάθε μήνα και κάτω από την εικόνα σημειώνονται ιδιαίτερες ημερομηνίες που αξίζει να θυμόμαστε.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Επιμέλεια: Φάνια Περσάκη

Φωτογραφίες: Φάνια Περσάκη, Αλέξης Αλαματίδης, Γιώργος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Ανδρίτσος

Σχεδιασμός: Diakakis Print

Εκτυπώσεις: CloudPrint

 

ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ο μοναδικός δημοτικός Βοτανικός Κήπος στην Ελλάδα βρίσκεται στον Δήμο Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης και ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιούνιο του 2002 επί δημαρχίας Σπύρου Μπαρούτα. Σε μια έκταση πέντε στρεμμάτων έχουν φυτευτεί 1.000 είδη φυτών, αντιπροσωπευτικά γνωστών οικογενειών όπως Rosaceae, Caprifoliaceae, Bignoniaceae, Oleaceae, Araliaceae, Myrtaceae, Rutaceae, Palmae, Moraceae, Liliaceae, κλπ. Τα φυτά τοποθετήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένους εξωτερικούς χώρους, καθώς και εσωτερικά στο θερμοκήπιο. Στην Ελλάδα υπάρχουν 6.000 περίπου διαφορετικά φυτά, τα μισά απ’ όσα υπάρχουν στην Ευρώπη. Πόσα απ΄ αυτά όμως γνωρίζουμε; Ποια είναι η σχέση των ανθρώπων της πόλης με τη φύση; Ο νέος άνθρωπος ξεκινά τη ζωή του σ’ ένα περιβάλλον ατμοσφαιρικής ρύπανσης, δραματικής έλλειψης πρασίνου και αισθητικής υποβάθμισης, ενώ διακατέχεται από ένταση και άγχος χωρίς να μπορεί να βρει διέξοδο στη γαλήνη της φύσης. Ο Βοτανικός Kήπος Σταυρούπολης προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους και να τους μυήσει στον αξιαγάπητο κόσμο των φυτών. Μια επίσκεψη θα σας πείσει!!!

 

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ...

                                                                      


                         















Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!