Αστ. Γαβότσης: Άρνηση Τσακίρη για μείωση δημοτικών τελών. Εργαλείο για προεκλογική εκμετάλευση'

 


ΑΡΝΗΣΗ ΤΣΑΚΙΡΗ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ.

ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ;

Επειδή τις τελευταίες ημέρες κάποια συγκεκριμένα κέντρα (παρα)πληροφόρησης, που δρουν ως δεκανίκια της σημερινής διοίκησης στον δήμο Ωραιοκάστρου έχουν αποδυθεί σε μια οργανωμένη προσπάθεια να "εκθέσουν" με το ρηχό σκεπτικό τους κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα, θεωρώ ηθική μου υποχρέωση να τοποθετηθώ για την αποκατάσταση της πραγματικότητας: 

Πράγματι, εν όψει της κατάρτισης του προϋπολογισμού έτους 2017, η διοικούσα από εμένα παράταξη ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ αποφάσισε με απόλυτη πλειοψηφία την αύξηση των δημοτικών τελών κατά 33% από 1/1/2017, παρά την εισήγηση της αρμόδιας Υπηρεσίας για αύξηση κατά 50%. Η αύξηση αυτή κατέστη απολύτως αναγκαία λόγω της καθίζησης των ανταποδοτικών εσόδων μετά την εγκληματική μείωση τους κατά 47% απ την προηγούμενη διοίκηση Σαραμάντου, ενώ τα έξοδα παρέμεναν σταθερά λόγω της ανελαστικότητάς τους. 

Η αύξηση αυτή επιβλήθηκε λοιπόν αφενός για να εξισορροπηθούν τα έσοδα κι αφετέρου για να γίνουν οι απαραίτητες επενδύσεις στον τομέα αυτό ώστε να προσφέρουμε στους πολίτες καλύτερο επίπεδο υπηρεσιών. Έτσι η σημερινή διοίκηση παρέλαβε αποθεματικό ύψους 2.500.000 ευρώ στον τομέα καθαριότητας/ηλεκτροφωτισμού, το οποίο σήμερα αγγίζει , αν δε το έχει υπερβεί, το ποσό των 4.000.000 ευρώ! 

Προεκλογικά όλες οι δημοτικές παρατάξεις με προεξάρχουσα την ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ δεσμεύτηκαν σε μείωση των δημοτικών τελών ανάλογη της τελευταίας αύξησης. Αντ αυτής όμως, η σημερινή διοίκηση προέβη σε μείωση των δημοτικών τελών με διαφορετικά ποσοστά: 17% για τις κατοικίες και 11,5% για τις επαγγελματικές χρήσεις (ποσό τυχαία άραγε η διαφοροποίηση αυτή;). Όπως προανέφερα, το σημερινό αποθεματικό στον τομέα καθαριότητας/ηλεκτροφωτισμού αγγίζει το ποσό των 4.000.000 ευρώ. 

Ενόψει αυτού του γεγονότος και με την ευκαιρία της κατάρτισης του προϋπολογισμού του 2022, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης εύλογα απαίτησαν τη μείωση των δημοτικών τελών. Πράγμα το οποίο πεισματικά αρνήθηκε η διοίκηση, σίγουρα εκ του πονηρού. 

Υπολογίζει προφανώς να το κάνει σε προεκλογική χρονιά ώστε να φανεί εντάξει στους πολίτες. 

Όμως έχουν γνώση οι φύλακες.

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΓΑΒΟΤΣΗΣ

ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!