Δόθηκε λύση στο θέμα του άστεγου συμπολίτη μας της οδού Λαγκαδά

 


Δόθηκε λύση στο πρόβλημα του συμπολίτη μας που διαβίωνε σε κατάσταση αστεγίας και είχε εγκατασταθεί σε παράπηγμα επί της οδού Λαγκαδά, μόλις λίγα μέτρα από τον Ιερό ναό Αγίου Ελευθερίου Σταυρούπολης και από το Δημαρχείο Παύλου Μελά.

Με υπομονή, επιμονή και συνετή προσπάθεια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και των κοινωνικών λειτουργών του Τμήματος Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, εξασφαλίστηκε η κατάλληλη φροντίδα για τον άστεγο συνάνθρωπό μας κύριο Β.Ν. που πλέον έχει μεταφερθεί σε έναν ασφαλή χώρο και φιλοξενείται από το Παράρτημα Χρόνιων Παθήσεων Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Παντελεήμονας».

Οι κοινωνικές δομές του δήμου Παύλου Μελά προσέγγισαν τον συμπολίτη μας, δρομολόγησαν τις διαδικασίες και συγκέντρωσαν όλα τα απαραίτητα δημόσια έγγραφα για να μεταφερθεί σε κλινική χρόνιων παθήσεων.

Ταυτόχρονα, ως όφειλαν, ενημέρωσαν δύο φορές την Εισαγγελία για την άμεση μεταφορά του σε νοσοκομείο. Φρόντισαν να βρεθούν τα φάρμακα τα οποία λάμβανε, διαμεσολάβησαν αρκετές φορές για να κοιμηθεί στον ξενώνα αστέγων, έκλεισαν ραντεβού και εξασφάλισαν την μεταφορά του για τον εμβολιασμό και προγραμμάτισαν ακόμη όλες τις απαραίτητες εξετάσεις που χρειάστηκαν να διενεργηθούν.

Να σημειωθεί ότι οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Παύλου Μελά είχαν φροντίσει και προγενέστερα για τη διαμονή του στη δομή «Ο Άγιος Παντελεήμονας» και όταν ο κύριος Β.Ν. αποχώρησε οικειοθελώς, με νέα παρέμβαση του δήμου εξασφαλίστηκε η διαμονή του για ένα σύντομο χρονικό διάστημα σε ξενοδοχείο, μέχρι να βρεθεί μόνιμο μέρος για την εγκατάστασή του.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης ήρθε σε συνεννόηση με το Ίδρυμα «Ο Άγιος Παντελεήμονας» και μόλις συμπληρώθηκε ο σχετικός φάκελος, ολοκληρώθηκε ο στόχος, που δεν ήταν άλλος από την εγκατάσταση του κυρίου Β.Ν, σε ένα ασφαλές και φιλόξενο περιβάλλον.

Σε αυτή την προσπάθεια επίλυσης του θέματος του συνανθρώπου μας, σημαντική υπήρξε η συμβολή της Αντιδημαρχίας Καθημερινότητας Άμεσης Επέμβασης και Πολιτικής Προστασίας, της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Παύλου Μελά, του Ερυθρού Σταυρού και του ιδιωτικού διαγνωστικού κέντρου Ασκληπιός.

Συγκινητική ήταν η συνεισφορά της τοπικής κοινωνίας των πολιτών που πρόσφεραν καθημερινά και παράλληλα με τις κοινωνικές υπηρεσίες, φαγητό και είδη ρουχισμού, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά, ότι στηρίζουν αδύναμα και ευάλωτα μέλη στις γειτονιές μας.

Όλοι μαζί, συσπειρωθήκαμε με σεβασμό και ευαισθησία και καταφέραμε να πείσουμε τον κύριο Β.Ν., ότι έχει δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και σε μία καλύτερη ζωή.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!