Ανελκυστήρες σκάλας με κάθισμα για άτομα με κινητικά προβλήματα σε σχολεία του δήμου Παύλου Μελά


 Ξεκίνησε και συνεχίζεται η τοποθέτηση εσωτερικών ανελκυστήρων σκάλας με περιστρεφόμενο κάθισμα σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Παύλου Μελά, για τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας μαθητών, εκπαιδευτικών και επισκεπτών με ειδικές ανάγκες ή κινητικά προβλήματα.

Πρόκειται για μια ουσιαστική παρέμβαση του Τμήματος Σχολικής Στέγης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, στο πλαίσιο συντήρησης και αναβάθμισης των σχολικών μονάδων του δήμου Παύλου Μελά.

Ο ανελκυστήρας σκάλας τελευταίας τεχνολογίας είναι η ιδανική, αξιόπιστη, πιστοποιημένη και απόλυτα ασφαλής λύση για την επανάκτηση της κινητικότητας ατόμων με αναπηρία ή ειδικές κινητικές ανάγκες, στους σχολικούς χώρους που έχουν περισσότερα από ένα επίπεδα (σκάλες).

Το συγκεκριμένο αναβατόριο έχει απλότητα και ευκολία στη χρήση και μπορεί να λειτουργήσει σε ευθείες και καμπύλες διαδρομές, όπως επίσης και σε ποικίλες κλίσεις.

Τοποθετείται στο εσωτερικό κλιμακοστάσιο των σχολικών κτηρίων, όπου καλύπτει με τις ράγες του απόσταση έως και δύο ορόφων (ισόγειο, 1ος, 2ος) και μήκος διαδρομής έως 20 μέτρων.

Διαθέτει περιστρεφόμενο κάθισμα που παρέχει άνεση, καθώς η πλάτη είναι επενδυμένη από αδιάβροχο γκρι υλικό, ενώ θεμελιώδους σημασίας είναι η αθόρυβη λειτουργία του συστήματος σε κίνηση.


Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η αντοχή βάρους φορτίου καρέκλας 150 kg και άνω, η ζώνη ασφαλείας, οι αισθητήρες ασφάλειας (π.χ. για περίπτωση εμποδίου), το προσαρμόσιμο ύψος καρέκλας, το επιπλέον έως ένα μέτρο ράγας, γωνίας 90 μοιρών, μετά το πέρας του 2ου ορόφου και του ισογείου, το μπουτόν κλήσης σε κάθε όροφο, η κλειδαριά και τα κλειδιά για τους χρήστες, η ικανότητα κίνησης ακόμα και όταν η καρέκλα είναι αναδιπλούμενη, το μπουτόν χειρισμού στην καρέκλα, καθώς και το σύστημα λειτουργίας σε περίπτωση διακοπής ρεύματος (συσσωρευτές).

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η σημαντική αυτή σχολική υποδομή θα τοποθετηθεί στα εξής εννέα σχολεία: 1ο Δημοτικό Ευκαρπίας, 1ο Δημοτικό Σταυρούπολης, 3ο Δημοτικό Σταυρούπολης, 6ο Δημοτικό Σταυρούπολης, 9ο Δημοτικό Σταυρούπολης, 16ο Δημοτικό Σταυρούπολης, 1ο Γυμνάσιο Πολίχνης, 2ο Γυμνάσιο Πολίχνης, 4ο Γυμνάσιο Πολίχνης.

Μάλιστα, στο 1ο Δημοτικό Ευκαρπίας ενισχύθηκε η υποδομή με ειδική πλατφόρμα που μπορεί να εξυπηρετήσει ολόκληρο το αναπηρικό καροτσάκι με το ΑμεΑ.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, η Αντιδήμαρχος θεμάτων αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, μελετών έργων και σχολικής στέγης Αναστασία Φραγκοπούλου και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Χριστοδούλου, ενημερώθηκαν από τα υπηρεσιακά στελέχη της Σχολικής Στέγης για την πορεία υλοποίησης του έργου που διασφαλίζει την ισότιμη πρόσβαση όλων στους σχολικούς χώρους και μια εκπαιδευτική διαδικασία με κοινωνική ευαισθησία, χωρίς αποκλεισμούς.

Στο σπουδαίο μαθησιακό ταξίδι των παιδιών, ο Δήμος Παύλου Μελά, γνωρίζοντας τα προβλήματα και τις ελλείψεις των σχολικών υποδομών, προσφέρει με έμπρακτες ενέργειες και χειροπιαστό έργο, τη διαρκή στήριξή του. 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!