Υπογράφηκε και ξεκινά η «Κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου και αθλητικών εγκαταστάσεων στίβου στο Αθλητικό Κέντρο Πολίχνης Δ. Παύλου Μελά»


 Ένα σπουδαίο αθλητικό έργο παίρνει τον δρόμο της υλοποίησης, σε μια από τις σημαντικότερες αθλητικές κυψέλες της Δυτικής Θεσσαλονίκης, με την υπογραφή της σύμβασης για την «Κατασκευή Γηπέδου Ποδοσφαίρου και Αθλητικών Εγκαταστάσεων Στίβου στο Αθλητικό Κέντρο Πολίχνης Δήμου Παύλου Μελά».

Το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο που αναπτύσσεται στη ΔΚ Πολίχνης, δίπλα στο νέο κυκλοφοριακό κόμβο των οδών Αγνώστου Στρατιώτη και Ολυμπιονίκη Καρυπίδη και γειτνιάζει με το δασύλλιο Μετεώρων και σχολικούς χώρους, διαθέτει δύο κλειστά Γυμναστήρια, ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, ποδοσφαίρου και υπαίθριο ανοιχτό Γυμναστήριο με εξειδικευμένα όργανα γυμναστικής για δωρεάν εκγύμναση 24 ώρες το 24ωρο.

Η παραπάνω σύμβαση υπογράφηκε την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022, στο Δημαρχείο Παύλου Μελά, μεταξύ του Δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη και του Παναγιώτη Μοσχοβίτη, εκπροσώπου της αναδόχου «ΜΟΣΧΟΒΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ε.Δ.Ε.», παρουσία του Αργύρη Αργυρόπουλου, Προϊσταμένου Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού και μελετών έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.


Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης έκανε αυτοψία στην περιοχή παρέμβασης, συνοδευόμενος από τον ανάδοχο και δήλωσε τα εξής:

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση κρίνεται από αυτά που πράττει. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που ένα έργο του στοχευμένου Τεχνικού προγράμματος 2022 του Δήμου Παύλου Μελά, συμβασιοποιείται και σε λίγες εβδομάδες ξεκινά η παρέμβασή μας στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της Πολίχνης, με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών μας σε κατοίκους και επισκέπτες των αθλητικών εγκαταστάσεων της περιοχής. Το συγκεκριμένο έργο, σε συνδυασμό με την ανάπλαση του κυκλοφοριακού κόμβου που ολοκληρώθηκε πριν 2 χρόνια και την προγραμματισμένη ανάπλαση του οδικού άξονα Ευγενίου Τραπεζούντος – Αγνώστου Στρατιώτη, προσδίδει μια νέα ταυτότητα και αναβαθμίζει συνολικά την περιοχή που αποτελεί είσοδο της Πολίχνης και του δήμου Παύλου Μελά από την Περιφερειακή Οδό, και μάλιστα πολύ κοντά στο Γενικό Νοσοκομείο Νικολάου Παπαγεωργίου και το 424 ΓΣΝ, τα οποία εξυπηρετούν ανάγκες από όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».

Το Έργο: «Κατασκευή Γηπέδου Ποδοσφαίρου και Αθλητικών Εγκαταστάσεων Στίβου στο Αθλητικό Κέντρο Πολίχνης Δήμου Παύλου Μελά», συνολικού προϋπολογισμού 2.150.060 € και συμβατικού αντικειμένου 1.806.050 € εντάσσεται στο Ειδικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης Δήμων «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο πλαίσιο της πρόσκλησης IV του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο: «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων» με Άξονα προτεραιότητας: «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων»

Χρηματοδοτείται κατά 600.000,00€ από το πρόγραμμα και τα υπόλοιπα από ίδιους πόρους του Δήμου Παύλου Μελά.


Οι εργασίες θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο του 2022 και θα ολοκληρωθούν πριν το καλοκαίρι του 2023.

Στόχος

Με την ολοκλήρωση του έργου δημιουργείται ένα ολοκληρωμένο αθλητικό κέντρο στην περιοχή της δημοτικής κοινότητας Πολίχνης που αναβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον τοπικό πληθυσμό προσφέροντας ικανοποιητικές συνθήκες άθλησης.

Η έλλειψη αντίστοιχων ολοκληρωμένων αθλητικών κέντρων και η απουσία εγκαταστάσεων στίβου οδηγεί τα άτομα που ασχολούνται με τον αθλητισμό, είτε να προπονούνται σε χώρους ακατάλληλους, είτε να χρησιμοποιούν απομακρυσμένους από τον τόπο κατοικίας τους χώρους, είτε σταδιακά να τον εγκαταλείπουν.

Επιπρόσθετα, με την ολοκλήρωση του έργου θα καλυφθούν οι εν λόγω ανάγκες και θα δίνεται η δυνατότητα στον τοπικό πληθυσμό να ασκείται και να ασχολείται με την περιπατητική και όχι μόνο δραστηριότητα. Παράλληλα, με το έργο αποκαθίσταται και αξιοποιείται ένας χώρος που παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης εντός του αστικού ιστού συμβάλλοντας στην επίτευξη των στρατηγικών – αναπτυξιακών στόχων του Δήμου.

Συνολικά, με την υλοποίηση του έργου αναβαθμίζεται η περιοχή και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για ανάπτυξη πολλαπλών δραστηριοτήτων άθλησης, αναψυχής, ενίσχυσης ευεξίας.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!