Ενωση Γονέων δ. Ωραιοκάστρου: Διενέργεια δωρεάν rapid test σε όλους τους μαθητές


 Λόγω των πολλών κρουσμάτων στα σχολεία θεωρούμε ότι οι γονείς δεν  μπορούν να προσέρχονται στις δημόσιες δομές για rapid-test και  καταλήγουν σε ιδιωτικές δομές υγείας για να μπορέσουν τα παιδιά τους να πάνε την επόμενη μέρα στα σχολεία μας.

          Άρα η εφαρμογή του μέτρου (Δωρεάν σε δημόσιες δομές)  δεν είναι δυνατή,  υπολογίζουμε ότι σε ποσοστό που μπορεί να φτάσει και σε 90% των διαγνώσεων, να μην είναι δωρεάν.

Θα θέλαμε να προτείνουμε:

      Την χορήγηση δωρεάν rapid-test στους μαθητές από τα φαρμακεία και τα ιδιωτικά εργαστήρια. Η απλούστευση των διαγνώσεων πρέπει να γίνεται με επίδειξη της βεβαίωσης από το σχολείο ότι ήρθε σε στενή επαφή με κρούσμα.

      Περισσότερα κλιμάκια του ΕΟΔΥ για να γίνονται δωρεάν τα τεστ και να τους χορηγούν σχετική βεβαίωση, δηλώντας το αποτέλεσμα  στην πλατφόρμα.

      Δευτέρα , Τετάρτη , Παρασκευή κλιμάκια του ΕΟΔΥ και στις τρεις δημοτικές κοινότητες του Δήμου Ωραιοκάστρου ( Ωραιόκαστρο, Μυγδονία , Καλλιθέα)

      Να παρέχονται στους μαθητές δωρεάν μάσκες υψηλής αναπνευστικής προστασίας. 

      Αν είναι δυνατόν το εμβολιαστικό κέντρο στο Ωραιόκαστρο να πραγματοποιεί και rapid-test αποκλειστικά μόνο για τους μαθητές του Δήμου μας.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!