Σάββας Αναστασιάδης: "Προχωρούν έργα στη Θεσσαλονίκη που είχαν κολλήσει για χρόνια"

 


ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: «ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ»

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ RADIO NORTH 98.0

 

«Η Θεσσαλονίκη το τελευταίο διάστημα προχωρά στην ενεργοποίηση έργων, πολλά από τα οποία είχαν κολλήσει για χρόνια, όπως το Μετρό, το Flyover, η σιδηροδρομική σύνδεση με το λιμάνι, η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου. Όλα έχουν πάρει πλέον τον δρόμο τους», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης σε συνέντευξή του στον Radio North 98.0 και στους δημοσιογράφους Βαγγέλη Μωυσή  και Ειρήνη Γκέλη. 

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Αναστασιάδης επισήμανε: «Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην πόλη, αρχής γενομένης από την εταιρία παραγωγής διχτυών στη Νέα Μηχανιώνα που αναπτύσσει έντονη καινοτομική και εξαγωγική δραστηριότητα, σηματοδοτεί την πεποίθηση της κυβέρνησης ότι πρέπει να επενδύσουμε στην έρευνα και την καινοτομία και να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις. Επίσης η επίσκεψη στο στρατόπεδο Παύλου Μελά όπου ξεκίνησαν τα έργα ανάπλασης σηματοδοτεί την κυβερνητική απόφαση για αξιοποίηση των στρατοπέδων».

Σε ερώτηση για τον δημοσκοπικό «αέρα» των δέκα μονάδων που έχει η κυβέρνηση και πώς επηρεάζει αυτός το κυβερνητικό έργο, μετά και την πρόσφατη κακοκαιρία στην Αττική, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απάντησε: «Η εντολή του πρωθυπουργού στην κοινοβουλευτική ομάδα είναι ότι συνεχίζουμε χωρίς να παρασυρόμαστε από δημοσκοπικούς δείκτες. Συνεχίζουμε το έργο μας με την ίδια ένταση. Προφανώς γίνονται λάθη όταν κανείς δουλεύει σε συνθήκες που δεν μπορούν να προβλεφθούν αλλά η κυβέρνηση δεν άφησε τίποτα αναπάντητο. Ο πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη για τα λάθη που έγιναν και μέσα από τα λάθη αυτά θα γίνουμε σοφότεροι. Μπροστά σε έκτακτα γεγονότα, σε  μία τέτοιας έντασης χιονοθύελλα αποδείχτηκε ανέτοιμος και άπειρος  ο μηχανισμός αλλά και οι πολίτες. Στη Βόρεια Ελλάδα έχουμε εμπειρία και κάθε φορά που επίκειται κακοκαιρία η Εγνατία οδός βγάζει τα μηχανήματα, τις αλατιέρες και προλαβαίνει τον αποκλεισμό. Αυτό θα έπρεπε να κάνει και η Αττική οδός. Δεν συμβαίνουν όμως μόνο στη χώρα μας προβλήματα από τέτοιας έντασης καιρικά φαινόμενα, ακόμη και προηγμένες χώρες όπως είδαμε αυτό το διάστημα δεν μπορούν να τα διαχειριστούν. Αυτό δεν σημαίνει ότι αναζητούμε άλλοθι, έχουν γίνει αβλεψίες που δεν έπρεπε να γίνουν. Μας κάνουν όμως σοφότερους όσα έγιναν για να προετοιμαστούμε για την επόμενη μέρα καλύτερα».

Όσο για το επεισόδιο στη Βουλή με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη, που του ζητήθηκε να σχολιάσει, ο κ. Αναστασιάδης το χαρακτήρισε «ντροπή για δημοκρατία και κοινοβουλευτισμό». Όπως είπε, «φαίνεται ότι μέσω του Πολάκη ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την απαξίωση της δημοκρατίας και τον διχασμό. Δεν πρόκειται να τον ακολουθήσουμε σε αυτήν την τακτική, υπάρχουν θεσμικοί τρόποι για να τους αντιμετωπίσαμε και αυτό επιλέξαμε».

Ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της κοινής συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης  Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής με το Δ.Σ. της Παγκόσμιας  Διακοινοβουλευτικής  Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.), που  με πρωτοβουλία του ίδιου θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη (14, 15 και 16 Μαρτίου 2022) και θα έχει ως θέμα τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, καθώς και στην  ημερίδα «Εγνατία των λιμένων. Ηγουμενίτσα – Θεσσαλονίκη – Καβάλα – Αλεξανδρούπολη», που θα την πλαισιώσει.

Η Ειδική  Μόνιμη   Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής, στην οποία προεδρεύει ο κ. Αναστασιάδης, συνεδριάζει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη. Για πρώτη φορά από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους συνεδριάζει κοινοβουλευτική επιτροπή εκτός Κοινοβουλίου και εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος Αθηνών», όπως τόνισε.

Τέλος για το ζήτημα λειτουργίας του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), ο κ. Αναστασιάδης απάντησε: «Το ΣΑΕ είναι σε αδράνεια από το 2012. Η κυβέρνησή μας τον Απρίλιο του 2021 ψήφισε το νέο νόμο για το ΣΑΕ και απομένει η ενεργοποίησή του για να λειτουργήσει ως όργανο εκπροσώπησης του παγκόσμιου ελληνισμού. Αυτή τη στιγμή πρέπει να ξεκινήσει τη λειτουργία της μία προσωρινή διοικούσα επιτροπή για να προκηρύξει εκλογές και να αναλάβει το νέο διοικητικό συμβούλιο, διαδικασίες που καθυστέρησαν λόγω πανδημίας».

 

ΗΧΗΤΙΚΟ

https://www.youtube.com/watch?v=tvzB90A_fXI&t=9s


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!