Δ. Θεσσαλονίκης: “Βία σε βάρος των γυναικών: μια διαθεματική συζήτηση”

 


Με αφορμή τα ολοένα αυξανόμενα περιστατικά έμφυλης βίας, η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει σε συνεργασία με το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης τη διαδικτυακή εκδήλωση «Βία σε βάρος των γυναικών: μια διαθεματική συζήτηση», τη Δευτέρα 07 Φεβρουαρίου 2022, στις 19:00.

“Συνεχείς καταγγελίες για περιστατικά έμφυλης βίας έκλεισαν με τον χειρότερο τρόπο μια χρονιά κατά την οποία το κίνημα #metoo ξέσπασε και στη χώρα μας, μια χρονιά που σφραγίστηκε από 19 γυναικοκτονίες. Η έμφυλη βία σε κάθε μορφή της παρατηρείται καθημερινά και στρέφεται ενάντια στα πιο αδύναμα και ευάλωτα άτομα. Κι επειδή ο μόνος τρόπος είναι η συνειδητοποίηση και η ευαισθητοποίηση, οφείλουμε να διαπαιδαγωγήσουμε σωστά τη νέα γενιά στην οποία εναποθέτουμε το μέλλον και τις ελπίδες μας”, ανέφερε σχετικά η Αντιδήμαρχος Παιδείας Ιωάννα Κοσμοπούλου, τονίζοντας: “Γονείς, σχολεία και πολιτεία πρέπει να δουλέψουμε από κοινού προς αυτήν την κατεύθυνση. Στην προσπάθεια να φέρουμε το μήνυμα στις νέες και νέους της πόλης μας αλλά και μέσα στα σχολεία, η Αντιδημαρχία Παιδείας σε συνεργασία με το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης διοργανώνει τη διαδικτυακή δράση ‘Βία σε βάρος των γυναικών: μια διαθεματική συζήτηση’. Ας κάνουμε ένα μικρό βήμα για την εξάλειψη της βίας σε κάθε μορφή της. Όλοι μαζί μπορούμε!”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω Zoom (Join Zoom Meeting https://us02web.zoom.us/j/88209132143 Meeting ID: 882 0913 2143) και θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Youtube https://www.youtube.com/c/cityofthessaloniki.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση: 2313 318.661 και 2313 318.663.

 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

«Βία σε βάρος των γυναικών: μια διαθεματική συζήτηση»

19:00 - 19:15 Χαιρετισμός - Τοποθέτηση Αντιδημάρχου Παιδείας Δήμου Θεσσαλονίκης Ιωάννας Κοσμοπούλου

19:15 – 19:30 Δήμητρα Κογκίδου - Καθηγήτρια, Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων ΑΠΘ, Συντονίστρια των Επιτροπών Ισότητας των Φύλων των ΑΕΙ

“Η εξάλειψη του φαινομένου της έμφυλης βίας είναι ευθύνη όλων μας”

19:30 - 19:45 Κυριακή Κωφού – Ψυχολόγος ΑΠΘ, ΚΔΑΠ ΚΕΔΗΘ, Msc Επιστήμες Αγωγής, Ειδική Αγωγή

“Η ψυχολογική διάσταση της έμφυλης βίας και πώς οι περίοδοι κρίσης, όπως η τρέχουσα πανδημία, έχουν εντείνει το φαινόμενο”

19:45 - 20:00 Δήμητρα Λάτσιου – Δικηγόρος, ΔΙΟΤΙΜΑ

“Ελλείψεις στο νομικό και θεσμικό πλαίσιο για την έμφυλη βία και τι διεκδικούν οι γυναικείες οργανώσεις αναφορικά με αυτό”

20:00 – 20:15 Γιαννούλα Μάγγα – Διαμεσολαβήτρια Προγράμματος JUSTROM3 και Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ρομά Δενδροποτάμου

Μαριάννα Δήμου – Διαμεσολαβήτρια Προγράμματος JUST ROM, Σύλλογος Γυναικών Ρομά Δενδροποτάμου

“Έμφυλη βία και γυναίκες Ρομά: πώς οι ρατσιστικοί θεσμικοί αποκλεισμοί καθιστούν τις Ρομά γυναίκες πιο ευάλωτες”

20:15 - 20:30

 

Ερωτήσεις κοινού


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!