Σχολεία φιλικά στα άτομα με αναπηρίες από τον Δήμο Θεσσαλονίκης



Σχολεία φιλικά στα άτομα με αναπηρίες από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Ένα καλύτερο, φιλικότερο και ασφαλέστερο εκπαιδευτικό περιβάλλον για τα άτομα με αναπηρίες διαμορφώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, προχωρώντας στην υλοποίηση σειράς παρεμβάσεων για τη διασφάλιση της προσβασιμότητας δεκάδων σχολικών κτιρίων.

Η διαμόρφωση των υποδομών πρόκειται να ξεκινήσει πολύ άμεσα, καθώς σήμερα (10/02) ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδης υπέγραψε τη σύμβαση για την ανάθεση του έργου “Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Θεσσαλονίκης”.

“Το ‘ίση πρόσβαση για όλους΄ για μας δεν αποτελεί ένα σύνθημα, αλλά μια ισχυρή δέσμευση, που μέρα με τη μέρα μετουσιώνεται σε πράξη μέσα από ένα ευρύ πλέγμα παρεμβάσεων, με τις οποίες έχουμε ως στόχο να διαμορφώσουμε μια καλύτερη καθημερινότητα για τα άτομα με αναπηρίες. Τα έργα που προγραμματίζουμε για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στα σχολεία έρχονται να προστεθούν στις παρεμβάσεις που έχουμε δρομολογήσει, ώστε να ανοίξουμε τις παιδικές χαρές της Θεσσαλονίκης σε όλα τα παιδιά, αλλά και στον σχεδιασμό μας για τη δημιουργία του πρώτου ‘Πάρκου για Όλους” στην περιοχή της Τούμπας”, ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, τονίζοντας ότι η προσπάθεια για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς είναι διαρκής.

“Στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματός μας, που επιγράφεται ‘Θεσσαλονίκη Προσβάσιμη Πόλη’, στον Δήμο Θεσσαλονίκης διαμορφώνουμε ένα καλύτερο σχολικό περιβάλλον για τα άτομα με αναπηρίες, κάνοντας πράξη την προσβασιμότητα για όλους”, σημείωσε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδης.

Όπως εξήγησε ο κ. Κυριζίδης, στο πλαίσιο του έργου, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ” του Υπουργείου Εσωτερικών καθώς και από ίδιους πόρους, προγραμματίζονται παρεμβάσεις σε 21 σχολικά κτίρια, που θα εξυπηρετήσουν 31 σχολικές μονάδες του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, θα κατασκευαστούν ράμπες, που θα διευκολύνουν την πρόσβαση στα σχολικά κτίρια, αλλά και WC για τα άτομα με αναπηρίες.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!