3ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου: Συμμετοχή σε ευρωπαικό πρόγραμμα για την εκπαίδευση στην Ευρώπη

 


Με χαρά σας γνωρίζουμε πως το σχολείο μας επιλέχθηκε να είναι ένα από τα 400 ευρωπαϊκά σχολεία από την Εσθονία, τη Φινλανδία, την Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία (80 σχολεία από κάθε χώρα) που θα συμμετέχει σε ένα ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα με στόχο τη βελτίωση της παρεχόμενης  εκπαίδευσης στην Ευρώπη.

Επιθυμούμε οι μαθητές μας να είναι ενεργοί και να αποκτήσουν τις δεξιότητες του 21ου αιώνα που θα αποτελούν πολύτιμα εφόδια για όλη τη ζωή τους. Η επίλυση προβλημάτων, η δημιουργικότητα, η απόκτηση νέων γνώσεων και οι κοινωνικές δεξιότητες θα ενισχυθούν αν τους προσφέρουμε τη δυνατότητα να ελέγχουν οι ίδιοι τη μάθησή τους.

Με αυτόν το γνώμονα αποφασίσαμε τη συμμετοχή του 3ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου στην ερευνητική αυτή δράση υπό την αιγίδα του Erasmus+ (Δράση KA3) που υλοποιείται από τα Ευρωπαϊκά Υπουργεία Παιδείας.

Θα είμαστε μεταξύ των πρώτων σχολείων που θα δοκιμάσουν την ολοκαίνουργια ψηφιακή εργαλειοθήκη του Assess@Learning που προτείνει συγκεκριμένα εργαλεία και στρατηγικές και ελπίζουμε να συμβάλει στην προσπάθεια του σχολείου μας να βελτιώσει την προσέγγιση του για τη μάθηση και την αξιολόγηση των μαθητών και να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες εκπαιδευτικές προκλήσεις των κοινωνιών την εποχή της πανδημίας και τη μετά εποχή αυτής.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη δράση μπορείτε να επισκεφτείτε τον επίσημο ιστότοπο της δράσης

Ο Δ/ΝΤΗΣ

Νικόλαος Γ. Νταμπαλής



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!