Σάββας Αναστασιάδης: Στοπ στο ράλι ακρίβειας με γρήγορες αποφάσεις

  

 


ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΡΑΛΙ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

 

Συνέντευξη στον FLASH Radio 99.4

 

«Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία οδήγησε σε ένα ράλι ακρίβειας με πρωτόγνωρες εκρήξεις τιμών σε όλο τον κόσμο. Παρότι έχουν διατεθεί από την ελληνική κυβέρνηση περίπου δύο δις από τον Σεπτέμβριο φαίνεται ότι δεν είναι αρκετά για να στηρίξουν την οικονομία. Για αυτό ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης πρότεινε κοινή ευρωπαϊκή αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης μιλώντας στον FLASH Radio 99.4 και στον δημοσιογράφο Λάζαρο Θεοδωρακίδη. «Έχει υποχρέωση η Ευρωπαϊκή Ένωση να προστατεύσει τους πολίτες και απέδειξε ότι μπορεί να το κάνει σε προηγούμενες κρίσεις, όπως για παράδειγμα στην πανδημία μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Αρκεί να πάρει γρήγορα τις πολιτικές αποφάσεις», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στη Μαριούπολη και από την τακτική επικοινωνία που έχει με τους εκπροσώπους των ομογενών μας και με την ιδιότητα του προέδρου της Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής, ο κ. Αναστασιάδης είπε: «Το μεγάλο πρόβλημα είναι στη Μαριούπολη όπου έχουν καταστραφεί οι υποδομές ηλεκτρικής ενέργειας και η επικοινωνία είναι δύσκολη τις τελευταίες μέρες. Χτες έκανε έκκληση το Υπουργείο Εξωτερικών να απεγκλωβιστεί ο πρόξενος Μανώλης Ανδρουλάκης, που είναι ο μόνος ξένος διπλωμάτης ο οποίος παραμένει εκεί.  Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και στην Οδησσό από όπου έχουν ήδη αποχωρήσει συμπατριώτες μας γιατί δεν υπήρχε τέτοιος κλοιός. Το Υπουργείο Εξωτερικών είναι σε ετοιμότητα όλο το 24ωρο κι εμείς είμαστε σε ετοιμότητα και προσπαθούμε να λύσουμε όποιο πρόβλημα μπορούμε. Η χώρα μας είναι έτοιμη να δεχτεί τους ομογενείς μας».

Για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας ο βουλευτής της ΝΔ δηλώνει αισιόδοξος: «Είναι ενθαρρυντικό όταν οι δύο πλευρές κάθονται στο τραπέζι, τουλάχιστον δεν σταματάει η επικοινωνία. Έχω την επιφύλαξη βέβαια ότι  αν ο Ρώσος πρόεδρος δεν ολοκληρώσει το σχέδιο που είχε αρχικά δεν θα σταματήσει την εισβολή. Πρώτα θα φτάσει εκεί που θέλει και μετά θα θέσει τους όρους του στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Τέλος ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσκεψη ομογενών από όλο τον κόσμο στη Θεσσαλονίκη για να παραστούν σε τριήμερο εκδηλώσεων που θα διοργανωθεί με πρωτοβουλία του. «Από τις 14 ως τις 17 Μαρτίου θα επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.), το συνδικαλιστικό όργανο των ελληνικής καταγωγής εκλεγμένων σε ξένα κοινοβούλια. Θα συμμετάσχουν σε κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης  Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής που γίνεται για πρώτη φορά εκτός Αθηνών με θέμα τη Μικρασιατική Καταστροφή. Ακολουθεί στις 16 Μαρτίου η  ημερίδα  «Εγνατία των λιμένων. Ηγουμενίτσα – Θεσσαλονίκη – Καβάλα – Αλεξανδρούπολη» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης».

https://www.youtube.com/watch?v=CJE5CXOq90U&t=3s

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=CJE5CXOq90U&t=43s


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!