ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Θεσσαλονίκης: Το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο του παραλιακού μετώπου Θεσσαλονίκης - Θέσεις – Αντιθέσεις – Συνθέσεις

 


Το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο του παραλιακού μετώπου Θεσσαλονίκης: Θέσεις – Αντιθέσεις – Συνθέσεις


Οι Ν.Ε. Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, διοργανώνουν ημερίδα με τους φορείς και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, με θέμα το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΕΠΣ) του παραλιακού μετώπου της πόλης.

Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο της σχετικής διαβούλευσης και έχει ως στόχο τη συσχέτιση των προτάσεων του ΕΠΣ με τις σημερινές κοινωνικές ανάγκες, την αύξηση των δημόσιων και ελεύθερων χώρων, το μοντέλο μητροπολιτικής διοίκησης της πόλης καθώς και την στρατηγική ανάπτυξη του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Φιλοδοξία της ημερίδας είναι, να εξεταστούν οι προτάσεις του ΕΠΣ αναφορικά με τα κυρίαρχα περιβαλλοντικά ζητήματα όπως η ανθεκτικότητα της πόλης, η αντιμετώπιση της κρίσης, η ανάγκη για ελεύθερους χώρους, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης αλλά και η βελτίωση της κατάστασης των οικοσυστημάτων του Θερμαϊκού κόλπου και των φυσικών πόρων της ευρύτερης περιοχής.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Μαρτίου από τις 11.30 έως τις 18.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί, οικονομικοί και επιστημονικοί φορείς της πόλης καθώς και συλλογικότητες ενεργών πολιτών.

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα της ημερίδας και οι τεχνικές λεπτομέρειες για τη δυνατότητα παρακολούθησής της.


Το γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

Θεσσαλονίκης


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!