Ο Δ. Ωραιοκάστρου και το «Strong me» τιμούν την Ημέρα της Γυναίκας στέλνοντας μήνυμα κατά της έμφυλης βίας

 


Ο Δ. Ωραιοκάστρου και το «Strong me» τιμούν την Ημέρα της Γυναίκας στέλνοντας μήνυμα κατά της έμφυλης βίας

Στις 8 Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο Δήμος Ωραιοκάστρου και το  κίνημα «Strong me» - υπό την αιγίδα της  Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) - συμμετέχουν σε μια δράση που ενώνει 33 Δήμους σε όλη την χώρα ενάντια στην έμφυλη βία.

Παίρνουμε ξεκάθαρη θέση και λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Στη μνήμη των γυναικών που έχασαν τη ζωή τους επειδή ήταν γυναίκες, δημιουργούμε ένα μνημείο-γροθιά στο στομάχι, ένα μνημείο φόρο τιμής σε εκείνες που δολοφονήθηκαν, σε εκείνες που ως κοινωνία δεν καταφέραμε να σώσουμε.

Το κίνημα «Strong me» για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας οργανώνει μια διαδραστική καμπάνια κατά των γυναικοκτονιών, με στόχο την νομική αναγνώριση του όρου και την αλλαγή του νομικού πλαισίου.

Στις 8 το βράδυ της Τρίτης, 8 Μαρτίου 2022, θα δοθεί ταυτόχρονα το σύνθημα για να φωταγωγηθούν τα συμβολικά μνημεία, που στήθηκαν σε 33 πόλεις σε όλη την Ελλάδα στη μνήμη των γυναικών που δολοφονήθηκαν. Το σύνθημα για να φωταγωγηθούν ταυτόχρονα τα μνημεία θα δοθεί από τις εμβληματικές «Ομπρέλες» στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης. Στο Δήμο Ωραιοκάστρου το μνημείο θα στηθεί στο κτίριο «Παύλος Μελάς» στο Παλαιόκαστρο και θα σταλεί το μήνυμα ότι τα κορίτσια που χάθηκαν δεν ξεχάστηκαν και μας δείχνουν τον δρόμο να «αλλάξουμε» ως κοινωνία.

Έτσι, ρίχνουμε φως στην πιο ακραία μορφή έμφυλης βίας, για να δούμε όλοι ξεκάθαρα την γυναικοκτονία στο πραγματικό της μέγεθος, ως ένα έγκλημα με κοινωνικές διαστάσεις το οποίο χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

Το δικό του μήνυμα θα στείλει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Πολιτικών Ισότητας των φύλων, Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού, Χριστίνα Ζάπρα, καθώς επίσης και εκπρόσωποι των υπόλοιπων 32 Δήμων από όλη την χώρα που συμμετέχουν στην καμπάνια.

Την αντίστροφη μέτρηση για να φωταγωγηθούν ταυτόχρονα τα μνημεία στους 33 Δήμους θα κάνει η Αλεξάνδρα Μάκου, μητέρα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε τον περασμένο Ιούλιο στην Φολέγανδρο.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από το τραγούδι για την έμφυλη βία, που ερμηνεύει η ιδρύτρια του «Strong me», Ασπασία Θεοφίλου.

Το πρωτοποριακό αυτό  και δύσκολο εγχείρημα, επιμελήθηκε καλλιτεχνικά ο Μάριος Τσικνής. Το έργο του «Strong me» υποστηρίζεται έμπρακτα με την δωρεάν δημιουργία πρωτότυπων εκστρατειών επικοινωνίας (τηλεοπτικών, ραδιοφωνικών μηνυμάτων και εντύπων καταχωρήσεων) από την συνεργασία της διαφημιστικής εταιρείας «4 wise monkeys», την εταιρεία παραγωγής «top cut Modiano» και το «sound & music Bounce».

Οι δήμοι που συμμετέχουν στην καμπάνια είναι: 

Δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Δήμος Αγίας Βαρβάρας, Δήμος Αγίου Δημητρίου, Δήμος Αγίου Ευστρατίου, Δήμος Αλεξανδρούπολης, Δήμος Ανωγείων, Δήμος Αργοστολίου, Δήμος Ασπροπύργου, Δήμος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Δήμος Βύρωνα, Δήμος Δράμας, Δήμος Ελευσίνας, Δήμος Ζωγράφου, Δήμος Ηλιούπολης, Δήμος Ηρακλείου Αττικής, Δήμος Θεσσαλονίκης, Δήμος Καλλιθέας, Δήμος Κατερίνης, Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Δήμος Κηφισιάς, Δήμος Κοζάνης, Δήμος Λευκάδας, Δήμος Λήμνου, Δήμος Μεταμόρφωσης, Δήμος Παγγαίου, Δήμος Παλαιού Φαλήρου, Δήμος Πλατανιά, Δήμος Πύργου, Δήμος Σπετσών, Δήμος Τρικκαίων, Δήμος Φλώρινας, Δήμος Ωραιοκάστρου, Δήμος Ωρωπού.

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!