Οι Πράσινοι ενάντια στη βία, στον πόλεμο, στην πατριαρχία

                           


 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ - 8 ΜΑΡΤΗ

Οι Πράσινοι ενάντια στη βία, στον πόλεμο, στην πατριαρχία


Οι γυναίκες των Πράσινων στέκονται ενάντια στη βία, στον πόλεμο, στην πατριαρχία, στον αυταρχισμό και στον μιλιταρισμό. Συμπαραστέκονται στα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία, συντονίζονται με το αντιπολεμικό φεμινιστικό κίνημα στη Ρωσία και αναδεικνύουν την ανδρική βία στη χώρα μας. Συμμετέχουν στις φεμινιστικές διαμαρτυρίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και διοργανώνουν εκδήλωση για την έμφυλη διάσταση της μετανάστευσης και του προσφυγικού.


Τον τελευταίο χρόνο με τις γυναικοκτονίες να μην έχουν τέλος, τις αποκαλύψεις του κινήματος #metoo και τώρα με τον πόλεμο στην Ουκρανία, έγινε περισσότερο σαφές από ποτέ ότι η πατριαρχία αναπαράγεται στη κοινωνία μας μέσα από κάθε θεσμό.

Πρόκειται για μια κοινωνική κατασκευή που δίνει το δικαίωμα σε όσους είναι “άντρες”, σε όσους είναι ισχυροί, να ασκούν βία. Ξεκινούν από τις γυναίκες, προχωρούν στους “μη άνδρες” -το είδαμε στην υπόθεση Λιγνάδη- και μετά στους πιο αδύναμους. Το είδαμε στη Μανωλάδα. Το βλέπουμε στους πολέμους.

Πόλεμος σημαίνει βία, φτώχεια, προσφυγιά, διαλυμένες ζωές, ανασφάλεια και υπονόμευση του μέλλοντος. Ο πόλεμος επιδεινώνει την ανισότητα των φύλων και, εκτός από τη βία των βομβών και των πυροβολισμών, φέρνει μαζί του και τη σεξουαλική βία, τους βιασμούς.

Για τους λόγους αυτούς οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ καλούν σε δράσεις την Ημέρα της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου:

  • στην Αθήνα ώρα 13:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος
  • στη Θεσσαλονίκη, ώρα 19.00, στο άγαλμα Βενιζέλου

Καλούμε τους άντρες να στοιχηθούν στο πλευρό των γυναικών και όλοι μαζί να απαιτήσουμε να ξεριζωθεί το κακό.

Να βάλουμε τέλος σε αυτό το κόσμο της απίστευτης βίας.

Επιπλέον, οι Πράσινοι διοργανώνουν, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Η έμφυλη διάσταση της μετανάστευσης και του προσφυγικού», την Κυριακή 13 Μαρτίου, στις 12-2 μμ. στο Welcommon Hostel, Καποδιστρίου 4, Αθήνα.

Είναι μια προσπάθεια να δούμε την πολλαπλή διάσταση των διακρίσεων και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι Γυναίκες και LGBTQ+ στο πλαίσιο των μεταναστευτικών και προσφυγικών διαδικασιών αλλά και τις μεταναστευτικές και προσφυγικές πολιτικές της ΕΕ.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι φορέων προσφύγων και μεταναστών και γυναίκες από προσφυγικές και μεταναστευτικές κοινότητες. Περισσότερες λεπτομέρειες και διαδικτυακή μετάδοση από το https://fb.me/e/31ZKssxvb



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!