Δ. Θεσσαλονίκης: Πάνω από είκοσι τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας για τον ουκρανικό λαό μέσα σε μόλις δύο ημέρες

 


Πάνω από είκοσι τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας για τον ουκρανικό λαό μέσα σε μόλις δύο ημέρες

Πάνω από είκοσι τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας αναχώρησαν χτες (03/03) και σήμερα (04/04) από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης για την Ουκρανία. Την ανάληψη πρωτοβουλίας για τη συγκέντρωση βοήθειας για τον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό είχε ανακοινώσει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


Η ανταπόκριση των πολιτών αλλά και των εταιρειών και των φορέων της πόλης στο κάλεσμα για τη συλλογή βοήθειας που απηύθυνε ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι συγκινητικό. Στο φουαγιέ του δημαρχείου συγκεντρώνονται σε καθημερινή βάση τεράστιες ποσότητες από είδη πρώτης ανάγκης που προορίζονται ως βοήθεια για την Ουκρανία.

Δεκάδες εθελοντές -μέλη της ουκρανικής κοινότητας, φοιτητές αλλά και υπάλληλοι του Δήμου Θεσσαλονίκης- κατηγοριοποιούν τα είδη που συγκεντρώνονται, ώστε να διευκολύνεται η διαδικασία διαχείρισης της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Χτες αναχώρησαν για την Ουκρανία περίπου διακόσια δέματα με φάρμακα, είδη βρεφικής φροντίδας, κουβέρτες, ξηρά τροφή, ρουχισμό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, ενώ σήμερα φορτώθηκαν άλλα τριακόσια και πλέον δέματα.

Η συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας, στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης με το Ουκρανικό Προξενείο και τους Φαρμακοποιούς του Κόσμου, συνεχίζεται.


Συγκεκριμένα, η συγκέντρωση των ειδών συνεχίζεται στο φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου. Οι πολίτες, οι φορείς ή οι εταιρείες που έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν την προσπάθεια μπορούν να παραδίδουν τη βοήθεια στο Δημαρχείο καθ’ όλο το 24ωρο.

Τα είδη που συλλέγονται είναι ενδεικτικά τα εξής:

Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, οινόπνευμα, φυσιολογικοί οροί, κ.ά.)

Ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες

Παπλώματα και κλινοσκεπάσματα

Είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, κ.ά.)

Βρεφικές τροφές και παιδικά γάλατα

Είδη ατομικής υγιεινής

Γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας

Κονσέρβες

Δημητριακά, παξιμάδια

Για πληροφορίες σχετικά με τη συλλογή της ανθρωπιστικής βοήθειας μπορείτε να απευθύνεστε στον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για δράσεις Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Μωυσίδη, στα τηλέφωνα 6955 511.547 και 2313 317.155 ή στο τηλεφωνικό κέντρο 2313 317.809.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!