«Εγνατία των λιμένων. Ηγουμενίτσα – Θεσσαλονίκη – Καβάλα – Αλεξανδρούπολη: Αναπτυξιακός και Γεωστρατηγικός ρόλος»


 ΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ» ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

 

«Εγνατία των λιμένων. Ηγουμενίτσα – Θεσσαλονίκη – Καβάλα – Αλεξανδρούπολη: Αναπτυξιακός και Γεωστρατηγικός ρόλος» είναι το θέμα ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022 στη Θεσσαλονίκη (09.00 – 14.00, Αποθήκη Δ, Λιμάνι).

Η ημερίδα θα αναδείξει τον σημαντικό ρόλο των τεσσάρων λιμανιών του βορειοελλαδικού τόξου, όλα τους με μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές. Διοργανώνεται από την  Ειδική Μόνιμη  Επιτροπή  Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής στο πλαίσιο εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη πλαισιώνοντας την κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής με το Δ.Σ. της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.), τα μέλη του οποίου έχουν έρθει για τον λόγο αυτό στην πόλη.

Τις εργασίες θα ανοίξει ο πρόεδρος της Μόνιμης  Επιτροπής  Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης, οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν επίσης οι:

Υφυπουργός Εσωτερικών / αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης Σταύρος Καλαφάτης

Πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Κεντρικής Μακεδονίας  Ιγνάτιος Καϊτεζίδης

Πρύτανης Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Νικόλαος Παπαϊωάννου

Στην πρώτη θεματική της ημερίδας με τίτλο «Ο Αναπτυξιακός Ρόλος της Εγνατίας των Λιμένων» θα συμμετάσχουν ως ομιλητές οι:

Γενικός Γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων,   Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ευάγγελος Κυριαζόπουλος

Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας

Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος

Δήμαρχος Καβάλας Θεόδωρος Μουριάδης

Στη δεύτερη θεματική με τίτλο «Ο Γεωστρατηγικός Ρόλος της Εγνατίας των Λιμένων» ομιλητές θα είναι οι:

Βουλευτής ΝΔ Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης

Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ιωάννης Ζαμπούκης

Πρόεδρος της Πα.Δ.Ε.Ε., γερουσιαστής του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ,

Λεωνίδας Ραπτάκης

Την  Πέμπτη 17 Μαρτίου, τελευταία ημέρα του ταξιδιού τους στη Θεσσαλονίκη, οι εκπρόσωποι της ελληνικής ομογένειας θα επισκεφθούν την Παναγία Σουμελά και τους αρχαιολογικούς χώρους της Βεργίνας και της Πέλλας.

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!