Συνάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών​ αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη με τον νέο Πρόεδρο της ΚΕΕΕ κ. Γιάννη Μασούτη

 


Συνάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών​ αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη με τον νέο Πρόεδρο της ΚΕΕΕ κ. Γιάννη Μασούτη


Οι αναταράξεις που προκαλεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στην αγορά ενέργειας και οι επιπτώσεις στην οικονομική δραστηριότητα αποτέλεσαν το βασικό ζήτημα συζήτησης στη συνάντηση που είχαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης και ο νέος Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Γιάννης Μασούτης.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Καλαφάτης δήλωσε:

«Είμαι χαρούμενος και περήφανος που, ένας Θεσσαλονικιός επιχειρηματίας, αναλαμβάνει μια τόσο σημαντική θέση, επικεφαλής ενός θεσμικού φορέα της Αγοράς και της Οικονομίας. Αποδεικνύεται, έτσι, στην πράξη, η συμβολή των επιχειρηματιών από τη Μακεδονία και τη Θράκη στην εθνική οικονομία και την Ανάπτυξη. 

Με τον Πρόεδρο της ΚΕΕΕ, συζητήσαμε τις επιπτώσεις που θα έχει στη χώρα μας η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Υπογράμμισα ότι -με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού  Κυριάκου Μητσοτάκη- προωθούμε ελληνική πρόταση για κοινή ευρωπαϊκή δράση απέναντι σε ένα σοβαρό πανευρωπαϊκό πρόβλημα. Διαθέσαμε μέχρι τώρα  πάνω από 2 δισ. ευρώ για την κάλυψη σημαντικού μέρους των ανατιμήσεων και  η στήριξη θα συνεχιστεί. Προετοιμάζουμε παράλληλα, στοχευμένες παρεμβάσεις  για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας. Οι ανησυχίες που εξέφρασε ο Πρόεδρο της ΚΕΕΕ, για τις συνέπειες της ρωσικής εισβολής, μας απασχολούν ήδη πολύ σοβαρά. Η Κυβέρνηση αφουγκράζεται τον παλμό της Αγοράς και της πραγματικής Οικονομίας. Γι' αυτό θα βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή και συνεργασία».

 




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!