Η «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» τιμά τις γυναίκες του δήμου Παύλου Μελά



Η «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» τιμά τις γυναίκες του δήμου Παύλου Μελά

 

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που θεσμοθετήθηκε επίσημα από τον ΟΗΕ το 1977, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης δήμου Παύλου Μελά και υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Λίλτσης, δημοτικοί σύμβουλοι της «ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» και στελέχη της παράταξης πραγματοποίησαν συμβολική δράση, διανέμοντας λουλούδια σε γυναίκες στον δήμο Παύλου Μελά.

Δανειζόμενοι τον στίχο της Κικής Δημουλά  «Για τα δεμένα χέρια σου, που έχεις όσους πολλούς αιώνες σε γνωρίζω, σε λέω γυναίκα» από «Το λίγο του Κόσμου» ευχήθηκαν στις γυναίκες της περιοχής.

«Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας μας υπενθυμίζει το διαχρονικό αίτημα των γυναικών για ισότητα, ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης, ίσες ευκαιρίες στον επαγγελματικό στίβο, εξάλειψη των στερεοτύπων, των αποκλεισμών, των διακρίσεων, των προκαταλήψεων, της έμφυλης, της ενδοοικογενειακής βίας. Δυστυχώς, όσα χρόνια κι αν περάσουν τα παραπάνω αιτήματα παραμένουν σύγχρονα και επίκαιρα. Βήματα έχουν γίνει. Όχι όμως αρκετά. Δυστυχώς, η πανδημία γέννησε μια ακόμα… πανδημία αυτή της βίας κατά των γυναικών σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης. Αν θέλουμε να πάμε ως κοινωνία μπροστά οφείλουμε να εγκαταλείψουμε ρατσιστικές συμπεριφορές και πατριαρχικές αντιλήψεις. Σήμερα τιμούμε όλες τις γυναίκες του κόσμου. Τιμούμε τους αγώνες τους, υπενθυμίζουμε πόσο τις χρειαζόμαστε και τις ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ για όλα όσα έχουν κάνει. Τις μάνες μας, τις αδερφές μας, τις κόρες μας. Εκείνες που δίνουν καθημερινά τον αγώνα τους για ίσες ευκαιρίες, εκείνες που πονούν και υποφέρουν σωματικά και ψυχικά, εκείνες που στην πράξη αποδεικνύεται ότι είναι άνδρες. Τις ευχαριστούμε, τις τιμούμε και συντασσόμαστε στον αγώνα τους» δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Παύλου Μελά και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΝΑΤΡΟΠΗ», Γιώργος Λίλτσης.

Σημειώνεται πως, Η ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη «Ανατροπή» του Δήμου Παύλου Μελά, με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας  στις 8 Μαρτίου, διοργανώνει  εκδήλωση την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022 και ώρα 11:30 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρήστος Τσακίρης».







Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!