Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων περιφέρειας Κ Μακεδονίας: Σταματούν τα σχολικά γεύματα και πάλι !!!

 


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

http://omegokmak.blogspot.gr , e-mail: omegokmak@gmail.com

Υπουργείο παιδείας …..ολα πάνε μια χαρά…                                                                   Σταματούν τα σχολικά γεύματα και πάλι !!!

Δύο μήνες μετά από την καθυστερημένη, έτσι κι αλλιώς, έναρξη των σχολικών γευμάτων για πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης, ενημερωθήκαμε ότι, από σήμερα 1η Μαρτίου 2022, σταματούν να μοιράζονται «…μέχρι νεωτέρας». Δεν φτάνει που τα σχολικά γεύματα ξεκίνησαν 22 Δεκεμβρίου 2021, λίγες μέρες πριν τις  διακοπές των Χριστουγέννων, διακόπτονται στην πραγματικότητα ενάμιση μήνα μετά.

Η ουσιαστική απουσία των σχολικών γευμάτων, για τα σχολεία της περιοχής μας, έρχεται σε μία περίοδο δύσκολη για όλους. Σε μια περίοδο που κάθε οικογένεια δοκιμάζεται από την ακρίβεια, το άγχος της πανδημίας, την αγωνία για την μόρφωση των παιδιών μας μετά από 2 χρόνια πανδημίας . Βιώνοντας, λοιπόν, όλα τα παραπάνω, θα περίμενε κανείς πως οι αρμόδιοι φορείς, θα έκαναν τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να ελαφρύνουν τα βάρη από τις πλάτες γονέων και μαθητών.

Αντ’ αυτού, έρχεται το Υπουργείο και η κυβέρνηση να «φροντίζει» κάθε φορά να μας εκπλήσσει αρνητικά, επιβεβαιώνοντας ότι και αυτό το ελάχιστο που έκανε με τα σχολικά γεύματα φορτώνεται και πάλι στις πλάτες των γονιών

Για άλλη μια φορά το  Υπουργείο Παιδείας δε φρόντισε να κινηθούν έγκαιρα  οι απαραίτητες διαδικασίες που θα εξασφάλιζαν την απρόσκοπτη συνέχεια του προγράμματος, με αποτέλεσμα να παραμένει άγνωστο πότε θα καταστεί δυνατή η επανεκκίνηση της διανομής.

Όπου υπάρχουν οι ανάγκες των παιδιών μας το Υπουργείο Παιδείας αδιαφορεί (σχολικά γεύματα,  διορισμούς εκπαιδευτικών, προσωπικό καθαριότητας και φύλαξης , μέσα ατομικής υγιεινής στους μαθητές, κ.α.).

Όπου πρέπει όμως να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς η αντιεκπαιδευτική πολιτική της Κυβέρνησης, το Υπουργείο επιταχύνει και νομοθετεί ακόμα και με κλειστά σχολεία.

Εδώ και τώρα να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλιστούν τα σχολικά γεύματα και να επεκταθούν στο σύνολο των σχολείων

Καλούμε Συλλόγους Ενώσεις Γονείς σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 3 Μαρτίου  στο ΥΜΑΘ στις 13:00 το μεσημέρι με προσυγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου

 

Θεσσαλονίκη, 1/3/ 2022


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!