Ομοσπονδία Ενώσεων γονέων Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας: Kάλεσμα της Ομοσπονδίας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού

 


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

http://omegokmak.blogspot.gr ,   omegokmak@gmail.com

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ


Η 21η Μάρτη καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, όταν πριν 62 χρόνια η Αστυνομία του Απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική, άνοιξε πυρ και δολοφόνησε μαθητές και φοιτητές που διεκδικούσαν τα δικαιώματα του μαύρου πληθυσμού. 62 χρόνια μετά τα ρατσιστικά εγκλήματα, η αστυνομική βία και καταστολή, από τις δολοφονίες Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ  έως την όξυνση της καταστολής σε ΕΕ και Ελλάδα, τα εκατομμύρια των ξεριζωμένων, οι  νεκροί  πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα είναι σε ημερήσια διάταξη.

Μάλιστα την τελευταία εβδομάδα ο πόλεμος στην Ουκρανία με τους χιλιάδες πρόσφυγες έρχεται να επιβεβαιώσει πως οι οικονομικοί ανταγωνισμοί μεταξύ ισχυρών κρατών και ιμπεριαλιστικών Οργανισμών για τη διασφάλιση των κερδών τους έχει μόνο θύματα. Θύματα είναι οι λαοί και τα παιδιά τους που καλούνται να πληρώσουν με τη ζωής τους και με ξεριζωμό από τον τόπο τους.

Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους. Οι λαοί πρέπει να ζουν ειρηνικά, με σεβασμό της κουλτούρας και του πολιτισμού του κάθε λαού. 

Όλοι, εμείς οι γονείς, είμαστε ακόμα πιο προβληματισμένοι και ανήσυχοι, ειδικά το τελευταίο διάστημα, όχι μόνο γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια, τα εξοντωτικά ωράρια αλλά και γιατί τον τελευταίο καιρό, στην πόλη μας ήρθαν στο φως, εγκληματικές ρατσιστικές ενέργειες, φασιστικές ομάδες, από τις οποίες αισθανόμαστε απροστάτευτοι.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας απευθύνει πλατύ κάλεσμα σε όλες τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων, σε σωματεία, πολιτιστικούς, αθλητικούς και άλλους φορείς της πόλης μας, σε κάθε προοδευτικό άνθρωπο να συμμετέχει στη

Μεγάλη συναυλία ενάντια στο ρατσισμό που διοργανώνεται τη Δευτέρα 21/3, ώρα  18:30 στην Πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη.

Η συναυλία θέλουμε να δυναμώσει τον αγώνα για έναν κόσμο χωρίς πολέμους, που θα αποδέχεται και θα στηρίζει όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις, για ένα σχολείο που θα δείχνει σεβασμό σε κάθε ιδιαιτερότητα σωματική, πνευματική, συναισθηματική και κάθε διαφορά γλώσσας, φυλής, θρησκείας και χρώματος.

 

«…θα πάμε στο φεγγάρι

και ακόμα πιο μακριά

εκεί που και τα τηλεσκόπια είναι τυφλά

μα πότε εδώ πάνω στη γη μας

κανένας πια δεν θα πεινά;

Κανένας άλλον δε θα φοβάται;

Κανείς κανέναν δε θα υποβαθμίζει;

Κανείς ελπίδα δε θα κλέβει κανενός;…»

ΝαζίμΧικμέτ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!