Κ. Ζέρβας: Με 10+1 πρωτοβουλίες αναδεικνύουμε τη Θεσσαλονίκη σε έξυπνη πόλη

 


Κ. Ζέρβας: Με 10+1 πρωτοβουλίες αναδεικνύουμε τη Θεσσαλονίκη σε έξυπνη πόλη

Τις 10+1 πρωτοβουλίες της Διοίκησής του με στόχο την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε έξυπνη πόλη παρουσίασε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου πόλεων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Δεξιοτήτων.Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Ζέρβας, οι κύριες πολιτικές που εφαρμόστηκαν στην κατεύθυνση να καταστεί η Θεσσαλονίκη μια σύγχρονη έξυπνη πόλη είναι οι εξής:.

1. Από την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων μας ορίσαμε ως σαφή προγραμματικό στόχο τη μετεξέλιξη της Θεσσαλονίκης σε έξυπνη πόλη.

2. Βάλαμε μπροστά τη συνεργασία με τη Cisco για τη δημιουργία του Διεθνούς Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Δεξιοτήτων.

3.         Ενισχύσαμε το ΟΚ!Thess, μια πετυχημένη συνταγή που υποστηρίζει το οικοσύστημα των start up εταιριών.

4.         Εξασφαλίσαμε κάθε δυνατή χρηματοδότηση για smart πολιτικές και φτάσαμε στο ποσό των 18 εκατ. ευρώ με φακέλους πλήρεις, άρτιους -γρήγορα και χωρίς χρονοτριβές.

5.         Παράλληλα ψηφιοποιήσαμε περισσότερες από 40 υπηρεσίες του Δήμου, με αποτέλεσμα περίπου 50.000 πράξεις ετησίως να διεκπεραιώνονται ηλεκτρονικά.

6.         Αναβαθμίζουμε τα υπολογιστικά συστήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης, που ήταν απαρχαιωμένα.

7.         Αναβαθμίζουμε τα επίπεδα ασφάλειας των υπολογιστικών συστημάτων του Δήμου.

8.         Σχεδιάζουμε τη διασύνδεση 30 δημοτικών κτιρίων με οπτικές ίνες μήκους 40 χιλιομέτρων, για να αποκτήσουμε αυξημένη λειτουργικότητα και να πετύχουμε καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

9.         Εντάσσουμε έξυπνες εφαρμογές σε αναπλάσεις και παρεμβάσεις του δημοσίου χώρου, για να επωφεληθούν οι πολίτες αλλά και για να βελτιώσουμε την εμπορικότητα και την επισκεψιμότητα των δρόμων και της αγοράς μας.

10.       Στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων πραγματοποιούνται σειρά εκπαιδευτικών δράσεων για ποικίλες ομάδες πολιτών -μαθητές, φοιτητές, ανέργους, ελεύθερους επαγγελματίες- με γνώμονα πάντα τις ίσες ευκαιρίες και την πρόσβαση σε σύγχρονες και απαραίτητες υπηρεσίες για το σύνολο των πολιτών.

11.       Λαμβάνουμε πρωτοβουλίες που ενώνουν όλους τους φορείς του οικοσυστήματος καινοτομίας.

«Απώτερος σκοπός είναι η περαιτέρω ενίσχυση του brand της Θεσσαλονίκης σε ό,τι αφορά την καινοτομία, με στόχο την προσέλκυση νέων επενδύσεων και την επίτευξη στρατηγικών συνεργασιών», τόνισε ο κ. Ζέρβας.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!