Δ. Ωραιοκάστρου: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα του Γερμανό-Γαλλικού Γραφείου Νέων με τίτλο «The cradle of Democracy»

 


Δ. Ωραιοκάστρου: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα του Γερμανό-Γαλλικού Γραφείου Νέων με τίτλο «The cradle of Democracy»

Από τον Δήμο Ωραιοκάστρου ανακοινώνεται ότι απευθύνεται πρόσκληση σε νέες και νέους, Δημότες ή/και Κατοίκους του Δήμου Ωραιοκάστρου, ηλικίας από 17 έως και 26 ετών, να δηλώσουν ενδιαφέρον, για να συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα του Γερμανό-Γαλλικού Γραφείου Νέων με τίτλο: «The Cradle of Democracy» στην πόλη του Ωραιοκάστρου, με διάρκεια από την Παρασκευή 01.04.2022 έως την Δευτέρα 04.04.2022. Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν οκτώ (8) νέες και νέοι από το Δήμο Ωραιοκάστρου.

Επίσημη γλώσσα του προγράμματος είναι τα Αγγλικά. Οι συμμετέχοντες δεν θα έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση στα πλαίσια του προγράμματος. Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια εκτός προγράμματος από την οποία προκύπτει δαπάνη επιβαρύνει τους συμμετέχοντες.

Την ομάδα των συμμετεχόντων θα πλαισιώνουν δύο (2) συνοδοί εκ μέρους του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Το πρόγραμμα

Όσον αφορά το πρόγραμμα «The Cradle of Democracy» (Το Λίκνο της Δημοκρατίας), το διάστημα Παρασκευή 01.04.2022 με Δευτέρα 04.04.2022, τριάντα δύο (32) νέοι άνθρωποι από το Detmold (Γερμανία), το Saint-Omer (Γαλλία) και το Ωραιόκαστρο (Ελλάδα) θα συναντηθούν στο Ωραιόκαστρο.

Με τον τίτλο «Η Ελλάδα είναι το λίκνο της δημοκρατίας» οι νέοι θα συζητήσουν τις ιδέες της ισότητας και της διακυβέρνησης. Οι νέες και οι νέοι από το Saint-Omer, το Detmold και το Ωραιόκαστρο θα εξερευνήσουν την ιστορία της δημοκρατίας, την προέλευση, την ανάπτυξη και τη σημασία της. Θα εξετάσουν τις τρέχουσες απειλές για τη δημοκρατία και τη σημασία των ελεύθερων εκλογών στη χώρα τους. Ο στόχος του προγράμματος είναι να διερευνήσει πώς συγκεκριμένα η Ευρώπη μπορεί να εξασφαλίσει το δημοκρατικό μέλλον από τη σκοπιά των νέων και ποια επιρροή θα μπορούσαν να έχουν οι συμμετέχοντες σε αυτό.

Ως νέα μεθοδολογία θα δοκιμαστεί η δημιουργία ενός κουίζ ερωτήσεων «Kahoot». Με βάση τις ερωτήσεις-κουίζ θα μεταδοθεί η γνώση για την Ευρώπη. Οι νέοι θα επεξεργαστούν ερωτήσεις σχετικά με τις δημοκρατικές διαδικασίες στην Ευρώπη. Η γνώση θα μεταφέρεται έμμεσα μέσα από την επιλογή και τη διατύπωση ερωτήσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι για πιο αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και για την συμπλήρωση της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής μπορούν να επισκεφθούν τον ακόλουθο ηλεκτρονικό σύνδεσμο:

https://oraiokastro.gr/wp-content/uploads/2022/03/europaiko_programma_prosklisi.pdf


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!