Στο… μικροσκόπιο του ΟΑΣΘ η χρήση των καρτών απεριορίστων διαδρομών

 


Στο… μικροσκόπιο του ΟΑΣΘ

η χρήση των καρτών απεριορίστων διαδρομών

 

 

 Δείτε video κατά τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων

 

 

Σε έρευνα για τη χρήση των καρτών απεριορίστων διαδρομών προχωρά ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης. Αυτές τις μέρες, σε εκδοτήρια όπου οι επιβάτες προμηθεύονται τις μηνιαίες κάρτες, συμπληρώνουν μέσα σε λίγα λεπτά και εφόσον το επιθυμούν, ερωτηματολόγιο που τους διαθέτει ο ΟΑΣΘ.

Οι επιβάτες που παίρνουν μέρος στην έρευνα, αφού δηλώσουν το φύλο, την ηλικία και την ιδιότητα – επάγγελμά τους, καλούνται να δώσουν απαντήσεις για τις μετακινήσεις τους.

Συγκεκριμένα, καλούνται να δηλώσουν τον αριθμό των λεωφορείων που χρησιμοποιούν για να ολοκληρώσουν τις μετακινήσεις τους σε καθημερινή βάση, αλλά και τα Σαββατοκύριακα. Ακόμη, αναγράφουν στο ερωτηματολόγιο τις λεωφορειακές γραμμές που χρησιμοποιούν συνήθως, καθώς και το είδος της κάρτας που συνήθως αγοράζουν (μηνιαία, τρίμηνη, ετήσια).

Μέσω της έρευνας ο ΟΑΣΘ θα αποτυπώσει την πραγματική επιβατική κίνηση, με στόχο να προσαρμόσει τις υπηρεσίες του (πύκνωση δρομολογίων, αναδιάρθρωση λεωφορειακών γραμμών κλπ) με βάση τις ανάγκες του επιβατικού κοινού.

Συνολικά θα συμπληρωθούν περί τα 2.000 ερωτηματολόγια, σε 15 εκδοτήρια, σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης.

Οι συμμετέχοντες, εφόσον επιθυμούν και δηλώσουν τα στοιχεία τους, θα συμμετάσχουν σε κλήρωση για τη δωρεάν χορήγηση καρτών απεριορίστων διαδρομών.

«Από την έρευνα θα εξάγουμε χρήσιμα στοιχεία αναφορικά με τις πραγματικές μετακινήσεις που πραγματοποιούν οι κάτοχοι καρτών απεριορίστων διαδρομών και συνεπώς θα εκτιμηθεί ασφαλέστερα και ακριβέστερα η επιβατική κίνηση κάθε λεωφορειακής γραμμής ξεχωριστά», σημειώνει ο Διευθυντής Διασφάλισης Εσόδων ΟΑΣΘ Χρήστος Χατζηγεωργίου.

 

 

Δείτε εδώ το video

 

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!