Σάββας Αναστασιάδης: Nα πάρουμε αποστάσεις απο τον λαικισμό

 


ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΪΚΙΣΜΟ

 

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β΄ Θεσσαλονίκης, πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής Σάββας Αναστασιάδης  μίλησε στον FLASH Radio 99.4 και στον Γιάννη Μαγκριώτη και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις γαλλικές εκλογές και τον απόηχό τους στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό,  την ενεργειακή κρίση, τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης της κοινωνίας και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

·         Για τις γαλλικές εκλογές, ο κ. Αναστασιάδης είπε: «Η σμίκρυνση της διαφοράς μεταξύ Μακρόν και Λεπέν έγινε τον τελευταίο μήνα πριν από τις εκλογές. Επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι σε περίοδο κρίσεων ένα ποσοστό πολιτών εκφράζονται με τα άκρα, τιμωρητικά και όχι με τη λογική.  Στη χώρα μας πρέπει να προσέξουμε πολύ για να αποτρέψουμε τέτοια φαινόμενα, τα έχουμε ζήσει στο παρελθόν με τη Χρυσή Αυγή και άλλα μικρά κόμματα. Έχουμε μία κατάσταση που είναι ευνοϊκή για τέτοιες τάσεις διότι με την ακρίβεια, τις δυσκολίες, πιέζεται η κοινωνία. Το πολιτικό σύστημα της χώρας μας πρέπει να πάρει αποστάσεις από τον λαϊκισμό, όλα τα κόμματα, γιατί  και ο λαϊκισμός επηρέασε την κοινωνία και φτάσαμε σε τέτοια φαινόμενα».

·         Για την ενεργειακή κρίση: «Είναι μία πρωτόγνωρη κατάσταση, από τις δυσκολότερες που έζησε η κοινωνία μας. Και είναι δύσκολο να την αντιμετωπίσει από μόνη της μία χώρα. Γι αυτό και ο πρωθυπουργός ανέλαβε πρωτοβουλία ώστε να διαμορφωθεί μία ευρωπαϊκή πολιτική, διαφορετικά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα εξαντλήσει κάθε όριο για να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Μέχρι τώρα έχουν δοθεί 4 δις ευρώ για τη στήριξη της κοινωνίας και άλλο ένα θα δοθεί τον Μάιο. Πρώτο μέλημά μας είναι να διασφαλιστεί η ενεργειακή επάρκεια και προς αυτήν την κατεύθυνση γίνονται συστηματικές κινήσεις από την κυβέρνηση».

·         Για τους ομογενείς στη Μαριούπολη: «Ζουν μία τραγωδία οι άνθρωποι εκεί, ζουν στα καταφύγια. Δεν ξέρουμε ακόμη πόσοι έχουν χάσει τη ζωή τους ούτε πόσοι μπόρεσαν να εγκαταλείψουν τη Μαριούπολη. Η κυβέρνηση παρακολουθεί καθημερινά την κατάσταση, έχει επικοινωνία με διεθνείς οργανισμούς ώστε να στείλουμε ανθρωπιστική βοήθεια, πράγμα που δεν είναι εφικτό να γίνει λόγω της πολιορκίας της πόλης. Από την τακτική επικοινωνία που έχω με τους εκπροσώπους των ομογενών μας και με την ιδιότητα του προέδρου της Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής, μαθαίνω τις δραματικές συνθήκες στις οποίες ζουν.  Πιστεύω ότι πρέπει να δούμε την επόμενη μέρα, όταν τελειώσει ο πόλεμος, πόσους Έλληνες ομογενείς θα έχει η περιοχή. Διότι είναι σημαντικό διπλωματικό όπλο να έχεις μία ισχυρή ομογένεια σε μία άλλη χώρα». 

 

             VIDEO

             https://www.youtube.com/watch?v=JolsGIUOIR4


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!