Δράσεις Ολιστικής Πρόληψης από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης , 16-22 Μαΐου για παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς και πολίτες

 


Δράσεις Ολιστικής Πρόληψης από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης ,  16-22 Μαΐου

Για παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς και πολίτες

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο της πρόληψης σε κρίσιμους τομείς που αφορούν τη ζωή και τα δικαιώματα των παιδιών, υλοποιεί δωρεάν Δράσεις Ολιστικής Πρόληψης, από τις 16 έως 22 Μαΐου 2022, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης (δίπλα στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου) από τις 10:00 έως 19:00.

 Ο Οργανισμός φροντίζει για τη σχολική κοινότητα, καθώς και για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, υλοποιώντας τις παρακάτω δράσεις με τη συμβολή του εξειδικευμένου προσωπικού του, και τη διάθεση του σύγχρονου υλικοτεχνικού εξοπλισμού που διαθέτει.

Συγκεκριμένα:

             Δράσεις Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς στον «ΟΔΥΣΣΕΑ», το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας

 

Αξιοποιώντας την τεχνολογία, μικροί και μεγάλοι έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης και ενημέρωσης, σχετικά με θεματικές που αφορούν, μεταξύ άλλων, τις εξαφανίσεις, την κακοποίηση-παραμέληση παιδιού, την ενδοσχολική βία και εκφοβισμό, την ασφάλεια στο διαδίκτυο και τον διαδικτυακό εκφοβισμό.

Για επισκέψεις σχολικών μονάδων καλέστε στο 2310 250 160.

Για ομαδικές ή ατομικές επισκέψεις γονέων και κηδεμόνων συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε εδώ.

             Παιδιατρικές, Οδοντιατρικές & Ακουολογικές εξετάσεις για παιδιά στο Κινητό Πολυϊατρείο «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»

 

Οι γιατροί που εθελοντικά συμμετέχουν στο προληπτικό πρόγραμμα θα εξετάσουν δωρεάν όλα τα  παιδιά που θα επισκεφτούν την Κινητή Μονάδα του Οργανισμού. Παράλληλα, θα γίνεται ενημέρωση σε κάθε παιδί και στο συνοδό του για την κατάσταση της υγείας του, για τη σημασία της πρόληψης, παραδίδοντάς του και το Ατομικό Δελτίο Εξέτασης.

Για πληροφορίες και τον προγραμματισμό ομαδικών ή ατομικών επισκέψεων καλέστε στο 2310 250 160.

             Bazaar στην Κινητή Μονάδα Στήριξης και Ενημέρωσης του Οργανισμού

Ενισχύστε το πολύπλευρο έργο του Οργανισμού και τις εξειδικευμένες και ολιστικές δράσεις του, και στηρίξτε τα 241 παιδιά που σήμερα μεγαλώνουν στα 11 Σπίτια του πανελλαδικά. Στο bazaar θα βρείτε λογοτυπημένα είδη του Οργανισμού, χειροποίητες κατασκευές, δώρα για μικρούς και μεγάλους που με αγάπη δημιούργησαν οι πολύτιμοι εθελοντές και οι εργαζόμενοι των Εθελοντικών Δημιουργικών Εργαστηρίων του Οργανισμού.

             Δράσεις Δημιουργικής Απασχόλησης για Παιδιά

 

Βιωματικές, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις δημιουργικής απασχόλησης με επίκεντρο το παιδί από το προσωπικό και τους εθελοντές του Οργανισμού. Συμμετέχοντας στις δράσεις δημιουργικής απασχόλησης, τα παιδιά καλλιεργούν τις δεξιότητές τους, αναπτύσσουν πνεύμα συνεργασίας, ευαισθητοποιούνται και ενημερώνονται για θέματα που αφορούν τα δικαιώματά τους. 

 

             Ενημερώσεις για το έργο που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

 

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για το πολύπλευρο έργο του Οργανισμού και για το σύνολο των εξειδικευμένων και ολιστικών δράσεών του για κάθε παιδί θύμα Βίας, για κάθε παιδί θύμα Εξαφάνισης, για κάθε παιδί με προβλήματα Υγείας και για κάθε παιδί και την οικογένειά του σε κατάσταση Φτώχειας. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να συμμετάσχουν στην μεγάλη προσπάθεια του Οργανισμού να χαρίσει το Χαμόγελο σε κάθε παιδί.

 

             Εθελοντική Αιμοδοσία

 

Μόνο για τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 και ώρες 09:00 με 13:00, θα πραγματοποιηθεί δράση εθελοντικής αιμοδοσίας, με σκοπό την ενίσχυση των μειωμένων αποθεμάτων αίματος. Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, όσοι έχουν ανάγκη από αίμα χρειάζονται τη στήριξή μας και η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί ουσιαστική πράξη στήριξης και αλληλεγγύης. «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης του για την προστασία των παιδιών και των οικογενειών τους, έχει ως βασική προτεραιότητα, εν μέσω και των τωρινών συνθηκών, κανένα παιδί με σοβαρό πρόβλημα Υγείας, ασθενείς με χρόνια νοσήματα όπως μεσογειακή αναιμία, νεφρική ανεπάρκεια, κακοήθη αιματολογικά νοσήματα, θύματα τροχαίων ατυχημάτων να μη μείνουν χωρίς αίμα.

Για πληροφορίες και ραντεβού: 2313 303 390/308 (Κέντρο Αίματος Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ», Ώρες επικοινωνίας: 07:00 – 15:00)

Το σύνολο των αναγραφόμενων δράσεων θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας κατά της Covid-19, ενώ θα λαμβάνονται στο ακέραιο όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και υγιεινής.

 

 

Σε συνδιοργάνωση με:

             Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας - Αντιπεριφέρεια Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

             Δήμος Θεσσαλονίκης

 

 

Σε συνεργασία με:

             3η ΥΠΕ

             Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

             Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

             Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ

             Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης 

             Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης

             Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης

             Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης

 

Χορηγοί

             Jannis

             Υγειαντική  - Εταιρεία Απολυμάνσεων

 

 

 

Περισσότερες πληροφορίες:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Τηλ. 2310 250 160


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!