“Φεστιβάλ Παιδείας στα Δυτικά 2022”: Oλοκληρώθηκε με επιτυχία η κορυφαία γιορτή Νεολαίας του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

 


ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ, ΠΑΛΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ

“ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ 2022” 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ

            Με δύο ανοιχτές εκδηλώσεις που κατάφεραν να αποτυπώσουν τον παλμό, τη δυναμική και τη δημιουργικότητα της μαθητικής κοινότητας του Δήμου, ολοκληρώθηκε με ενθουσιώδη συμμετοχή το “Φεστιβάλ Παιδείας στα Δυτικά 2022”, η μεγαλύτερη γιορτή των νέων της πόλης, που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια του Τμήματος Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας & Κοινωνικής Προστασίας.

            Μετά από δύο δύσκολα χρόνια περιορισμών και υγειονομικών απαγορεύσεων, ο εκπαιδευτικός και πολιτιστικός θεσμός του 25ου φεστιβάλ παιδείας επέστρεψε δυναμικά, σε μια μεγάλη γιορτή, που κατέστησε τις κεντρικές πλατείες του Δήμου – την Πλατεία Ευόσμου και το Αμφιθέατρο του πεζόδρομου Ελευθερίου Κορδελιού – σημείο συνάντησης της μαθητικής καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας.

            Στο μοναδικό αυτό δημιουργικό-καλλιτεχνικό  ταξίδι, σχολικές και φοιτητικές μπάντες, μαθητικές χορωδίες, χορευτικές ομάδες και νέοι δημιουργοί της πόλης, μαζί με τα όνειρά τους μοιράστηκαν στη σκηνή και το ταλέντο τους, καταφέρνοντας να ξεσηκώσουν το κοινό που δεν σταμάτησε στιγμή να συμμετέχει στα μουσικοχορευτικά δρώμενα.

            Μέσα από το “θερμό” σκηνικό του φεστιβάλ, 80 νέοι καλλιτέχνες που ζουν σε αυτήν την πόλη, και φοιτούν στα σχολεία του δήμου, μάγεψαν με το ταλέντο τους, συγκίνησαν και κατάφεραν να κλέψουν την παράσταση, στέλνοντας σε όλους το μήνυμα πως η σχολική κοινότητα του Κορδελιού και του Ευόσμου βρίσκεται στις επάλξεις και της αξίζει η κορυφή! Σημειώνεται ότι οι διήμερες εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του  Ευρωπαϊκού  Έτους Νεολαίας.

            “Το  Φεστιβάλ Παιδείας στα Δυτικά 2022 ξεκινά για να αγκαλιάσει το δήμο με τους περισσότερους νέους στην Ελλάδα. Για να γίνει η αφορμή για διασκέδαση και γιορτή. Για να ανακαλύψουμε τον κόσμο της νεανικής δημιουργίας που δεν σταματά να μας μαγεύει και να μας εμπνέει. Για να στείλουμε παντού το μήνυμα πως ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου  χάρη στο νεανικό του πληθυσμό κατέχει την πρωτιά στη γνώση, στο επίπεδο αξιών, ιδανικών και ταλέντων. Συγχαρητήρια σε όλους σας! Είμαστε περήφανοι για εσάς! Η σκηνή κι όλος ο κόσμος μας είναι δικός σας! ” τόνισε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός.


Ένας θεσμός, εκατοντάδες φωνές, μια ολόκληρη πόλη ενώνονται σε μια μεγάλη γιορτή και γίνονται η αφορμή να διαπιστώσουμε πως η δύναμη αυτού του τόπου είναι οι μαθητές μας, που κατάφεραν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να ξεπεράσουν τις καταιγίδες και να ατενίσουν το ουράνιο τόξο με αισιοδοξία και δύναμη” τόνισε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης Γιώργος Σταυρίδης, ευχαριστώντας όλους τους νέους που σφράγισαν με τη συμμετοχή τους τη φετινή διοργάνωση, αλλά και τους “στυλοβάτες” των σχολείων του Δήμου - τους εκπαιδευτικούς -  για την ανεκτίμητη προσφορά τους στη μαθητική κοινότητα.

           


To “Φεστιβάλ Παιδείας στα Δυτικά” τίμησε με την παρουσία της η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, η οποία εξήρε τη μαθητική κοινότητα του Δήμου για τις ικανότητες της, τόνισε πως δεν είναι τυχαίο που η δυτική πλευρά της πόλης  αποτελεί διαχρονικά φυτώριο ταλέντων και σπουδαίων καλλιτεχνών και συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ. Στις εκδηλώσεις παρέστησαν Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, ενώ παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό και η Προϊσταμένη Ευρωπαϊκών & Διεθνών θεμάτων για τη Νεολαία της Γενικής Γραμματείας  επαγγελματικής εκπαίδευσης κατάρτισης, δια βίου μάθησης και νεολαίας,  Μαρία Καλδή.

            Τις διήμερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Παιδείας πλαισίωσαν με τη συμμετοχή τους κοινωνικοί και εκπαιδευτικοί φορείς, ενημερώνοντας με έντυπο υλικό το κοινό για τις δράσεις τους. Το παρών τους στη γιορτή της νεολαίας  έδωσαν με σταντ ενημέρωσης:

- Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου

- Η Action aid

- Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

- Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ (Ίδρυμα Νεολαίας Δια Βίου Μάθησης).

- Η Εθελοντική Ομάδα ΠΡΟΤΕΚΤΑ

 

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες της διοργάνωσης, όλους τους μαθητές, τους φοιτητές και τους νέους δημιουργούς που έγιναν η φωνή των νέων της πόλης, συμβάλλοντας με την παρουσία τους στη μεγάλη επιτυχία του Φεστιβάλ.

Στο «West Side Students Festival 2022- Φεστιβάλ Παιδείας στα Δυτικά 2022» συμμετείχαν:

● Συγκρότημα: RED FEATHERS Μουτεσίδη Μελίνα,, Νεφέλη Σύρου,, Πυργελίδου Χαρά,,Σταυρίδη Χριστίνα,Χουρίδου Άρτεμις

● Συγκρότημα: THE SENCES Βλαντής Γιάννης, Βλαντής Μάριος, Γιατσιατσιος Θωμάς, Δαμκαλή Σταυριάννα, Κωνσταντινίδης Θανάσης, Νετίδης Παναγιώτης

● 2ο ΕΠΑΛ ΕΥΟΣΜΟΥ Γάλλε Μανώλης (FangZz), Μίχογλου Δημήτρης (Fiicee)

● 2ο ΕΠΑΛ ΕΥΟΣΜΟΥ Αμπατζή Σοφία, Αραμαδανίδου Μελίνα, Ευθυμιάδου Βασιλική,Ευθυμίου Ζαφείρω,Θεοφάνους Μαρία, Καπέτη Μαρία- Κωνσταντίνα, Καφάτσου Αιμιλία, Κουντουρέτη Γεωργία, Λαζαρίδου Σπυριδούλα,Πετρούδη Στεργιανή,Πολυχρονίδου Ελένη,Σιμόγλου Κατερίνα,Σίμογλου Κατερίνα,Σταμάτη Σοφία Υπεύθυνη χορευτικού Ματίνα Νίκου

● ΧΟΡΩΔΙΑ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ Αγγελοπούλου Ευαγγελία, Γρηγοριάδης Δημήτριος, Γρηγορόπουλος Χρήστος, Δράκου Μαρία, Καρατζάς Νικόλαος, Κοζανιώτη Στυλιανή-Μαρί, Κοζανιώτη Χριστίνα-Ειρήνη, Κούρτη Αγγελική, Μέλλιου Χριστίνα, Νικολαϊδου Ξανθίππη, Τανταλίδου Μελισσάνθη, Τσίποτα Μαρία, Χόφμαν Χριστίνα

Υπεύθυνος χορωδίας Σάκης Δερμιτζάκης

● 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ Βαρτσούκη Δωροθέα

● 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ Σαλβαρίδου Σοφία

● 1ο ΓΕΛ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ - ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ Θεολόγης Ευάγγελος,, Μανέ Αλεξάνδρα,, Μανζιέρι Λεμονιά,, Νούσια Χριστίνα

● 1ο ΕΠΑΛ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ - ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ Γκότσης Χρήστος

● 1ο ΕΠΑΛ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ - ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ Μαμουτάκης Χρήστος, Τσιπλάκης Κωνσταντίνος (Kappa_taff)

● 2ο ΓΕΛ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ Γκουντής Αντώνης, Δανιηλίδης Αμβρόσιος, Μαλασίδης Βασίλης

● ΩΔΕΙΟ “ΕΝ ΑΡΜΟΝΙΑ”  ΡΟΚ ΜΠΑΝΤΑ Αργυρίου Ζωή, Αργυρίου Μάριος, Βακουφτσή Κων/να, Βαρδίκου Κων/να, Κοβάτσης Αριστοτέλης, Μπαρτζώκας Ευάγγελος - Ραφαήλ, Μυλωνά Έλενα, Παρασχάκη Βίκυ, Σαββίδου Μάρθα  Υπεύθυνοι ορχήστρας Βασίλης Αργυρίου και Σοφία Χρηστίδου

● ΧΟΡΩΔΙΑ “ΦΙΛΟΜΗΛΑ” Αγγελιδάκη Θεοδώρα, Αγγελιδάκη Μαρία, Βερβερίδου Ράνια, Γούβη Θεοδώρα, Μπούρμπουλος Ιωάννης, Ξανθόπουλος Ανδρέας, Παυλίδης Σάββας, Φιλιπποπούλου Μελίνα Μαέστρος: Άννα Μαρία Κότσιφα

Συμμετείχαν επίσης:

● Χριστίνα Δημητρίου και Νίκος Φελέκης

● Τσοχαταρίδης Στυλιανός και Χαλαϊδόπουλος Μιλτιάδης

● Μπαχάρογλου Κωνσταντίνος

● Γάλλε Νικόλας


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!