Δήμος Θεσσαλονίκης: Άνθινη υδρόγειος με 5.000 εποχιακά φυτά για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

 


Άνθινη υδρόγειος με 5.000 εποχιακά φυτά για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Μια υδρόγειο σχηματισμένη από 5.000 εποχιακά φυτά διαμόρφωσαν ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος μέσα σε μια κίνηση γεμάτη συμβολισμούς με την ευκαιρία του εορτασμού σήμερα (05/06) της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Η υδρόγειος έχει σχηματιστεί σε έναν νέο χώρο πρασίνου επιφάνειας 150 τ.μ., που δημιουργήθηκε από τις υπηρεσίες πρασίνου του Δήμου Θεσσαλονίκης στο πάρκο της ΧΑΝΘ. Στο σημείο υπήρχε ένα καμένο αναψυκτήριο, που ήταν εγκαταλειμμένο επί σειρά ετών, αποτελώντας μια ρυπογόνο εστία. Το κτίριο αυτό κατεδαφίστηκε και ο χώρος που απελευθερώθηκε αξιοποιήθηκε για πράσινο, με πρωτοβουλία της Διοίκησης του Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Στην άνθινη υδρόγειο οι ήπειροι σχηματίστηκαν από χιλιάδες φουξ πετούνιες, ενώ οι ωκεανοί δημιουργήθηκαν από πανέμορφες λομπέλιες. Χορηγός της προσπάθειας ήταν το ΤΙΤΑΝ Εργοστάσιο Ευκαρπίας.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!