Ο ΟΑΣΘ συμμετέχει σε μικρού μήκους ταινία με θέμα την «αόρατη» αναπηρία

 


Ο ΟΑΣΘ συμμετέχει σε μικρού μήκους ταινία

με θέμα την «αόρατη» αναπηρία

 

Δείτε πλάνα από τα γυρίσματα της ταινίας με πρωταγωνίστρια την 23χρονη Παρασκευή Σαλαβγιά με εγκεφαλική παράλυση, η οποία έχει ξεπεράσει όλα τα εμπόδια της αναπηρίας

 

Ο ΟΑΣΘ, με πολύ μεγάλη χαρά και αμεσότητα, ανταποκρίθηκε στο αίτημα διάθεσης λεωφορείου, για τα γυρίσματα μικρού μήκους ταινίας, με θέμα την αναπηρία και ειδικότερα την «αόρατη» αναπηρία.

Πρωταγωνίστρια της ταινίας είναι μία 23χρονη κοπέλα με εγκεφαλική παράλυση, αριστερή ημιπληγία λόγω προωρότητας, η οποία, έχοντας την αμέριστη στήριξη της οικογένειάς της, έχει ξεπεράσει όλα τα εμπόδια της αναπηρίας.

Τον περασμένο Απρίλιο, μάλιστα, πήρε το πτυχίο της από το Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Όμως το πτυχίο δεν είναι το μοναδικό επίτευγμα για την Παρασκευή Σαλαβγιά. Όλη η ζωή της είναι γεμάτη από επιτεύγματα, κάνοντας όλους όσους βρίσκονται γύρω της να πλημμυρίζουν από περηφάνεια γι’ αυτό το σπουδαίο κορίτσι. Η Παρασκευή αγαπάει το χορό, είναι αθλήτρια ιστιοπλοΐας, δασκάλα γελωτοθεραπείας και παράλληλα εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση με αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου.

Αυτό που επιθυμεί, είναι να ασχοληθεί με την ενδυνάμωση, την ενθάρρυνση και την καθοδήγηση ατόμων με αναπηρία, αλλά και των οικογενειών τους.

 


Σκοπός η ενθάρρυνση

Το ραντεβού για το γύρισμα των πλάνων της ταινίας με λεωφορείο του ΟΑΣΘ, μία μικρή συμβολή κοινωνικής ευθύνης του Οργανισμού, κλείστηκε επί της Λεωφόρου 3ης Σεπτεμβρίου, έξω από το εκκλησάκι της Αγίας Φωτεινής.

Η Παρασκευή, συνοδευόμενη από τη μητέρα της Άννα, την αδελφή της Ηλιάννα, τον παππού και τη γιαγιά, κατέφθασε χαρούμενη και χαμογελαστή στο ραντεβού, όπου την περίμενε η ομάδα παραγωγής υπό τον σκηνοθέτη Ζαχαρία Σπανό.

«Είμαστε εδώ, για να γυρίσουμε την ταινία μικρού μήκους, με τίτλο ‘‘Ένας κόσμος, δύο όψεις’’, που σκοπό έχει να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να πιστέψουν στον εαυτό τους και να απολαύσουν τη ζωή τους», σημείωσε η Παρασκευή.

 

Τολμήστε!

«Σκηνοθετούμε με την ομάδα μια ταινία μικρού μήκους ως υλικό ευαισθητοποίησης για τα άτομα με αναπηρίες και τις οικογένειές τους. Και το μήνυμα είναι απλό: έχουμε δυσκολίες, αλλά έχουμε και επιλογές. Τολμήστε!», υπογράμμισε ο σκηνοθέτης και υπεύθυνος παραγωγής της ταινίας, Ζαχαρίας Σπανός. Ο ίδιος τόνισε ότι η αναπηρία είναι πρόκληση για όλους μας, ώστε να καλλιεργήσουμε την ενσυναίσθησή μας και να κάνουμε και μια δεύτερη σκέψη για το τι μπορεί να συμβαίνει στη ζωή του ανθρώπου που βρίσκεται δίπλα και απέναντι μας.

 

Η στήριξη

Σε όλα της τα επιτεύγματα, η Παρασκευή έχει δίπλα της ανθρώπους – θησαυρούς, που είναι τα μέλη της οικογένειάς της.

«Η Παρασκευή είναι ένα πάρα πολύ χαρισματικό άτομο, κάνει τεράστια προσπάθεια. Όσα έχει καταφέρει τα έχει καταφέρει με πάρα πολύ κόπο και θεωρώ ότι όλες οι οικογένειες πρέπει να στηρίζουν τους ανθρώπους τους, γιατί αυτό είναι οικογένεια», υπογράμμισε η 20χρονη αδελφή της, Ηλιάννα Σαλαβγιά, φοιτήτρια του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, που είναι δίπλα στην Παρασκευή και τη στηρίζει σε όλα τα βήματά της.

Φύλακας – άγγελος, είναι όμως και η μητέρα της, Άννα Παναγιωτίδου. «Είναι αυτονόητο οι γονείς να στηρίζουν τα παιδιά τους σε κάθε τους βήμα. Δώστε χώρο στα παιδιά, στα παιδιά με φυσική ή μη αναπηρία, είμαστε εδώ για να κάνουμε τα όνειρά τους πραγματικότητα», είπε χαρακτηριστικά.

 

Σε όλη τη γη!

Όσο για το τι ονειρεύεται από εδώ και στο εξής η Παρασκευή, η απάντησή της είναι αφοπλιστική: «Ονειρεύομαι η ταινία μου να ‘‘ταξιδέψει’’ σε κάθε μήκος και πλάτος της γης, παροτρύνοντας κάθε άνθρωπο να συνεχίζει να ζει, να αγαπά και να μαθαίνει, κόντρα σε οποιαδήποτε αντιξοότητα».

 

 

Δείτε εδώ το video

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!