Ξεκινούν σήμερα τα έργα οδοποιίας & συντήρησης των αγωγών ομβρίων στην οδό 28ης Οκτωβρίου στον Εύοσμο. Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

 


Ξεκινούν τα έργα οδοποιίας & συντήρησης των αγωγών ομβρίων

στην οδό 28ης Οκτωβρίου στον Εύοσμο

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από αύριο Τετάρτη 6/7

 

            Με στόχο την αντιπλημμυρική θωράκιση αλλά και την αποκατάσταση της βατότητας της οδού 28ης Οκτωβρίου, στην καρδιά του παραδοσιακού κέντρου του Ευόσμου, ξεκινούν τα έργα οδοποιίας και συντήρησης των αγωγών ομβρίων υδάτων στο τμήμα της 28ης Οκτωβρίου από την οδό Κολοκοτρώνη έως την οδό Μ. Αλεξάνδρου.

            Οι εργασίες, που θα  εκτελεστούν την Τετάρτη 6 και την Πέμπτη 7  Ιουλίου με ευθύνη της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, έρχονται να ανακουφίσουν μία από τις πλέον κομβικές οδικές αρτηρίες του Δήμου, η οποία σε πολλά τμήματά της έχει υποστεί καθιζήσεις λόγω διαρροών αλλά και φθορών των αγωγών που συνδέουν τις σχάρες υδροσυλλογής με τον κυρίως συλλεκτήριο αγωγό.

            Οι παρεμβάσεις έρχονται να επιλύσουν ένα χρόνιο και σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η νευραλγική αυτή περιοχή του Δήμου μας, συμβάλλοντας στην αντιπλημμυρική προστασία αλλά και στην αποκατάσταση του φθαρμένου και προβληματικού οδοστρώματος, με απώτερο στόχο τη διευκόλυνση της  προσβασιμότητας και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των συμπολιτών μας” δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός.

            Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστα Σωτηράκη, οι εργασίες που θα εκτελεστούν, περιλαμβάνουν τον έλεγχο όλων των φρεατίων υδροσυλλογής, τον εσωτερικό καθαρισμό αυτών καθώς και του βραχίονα σύνδεσής τους, την αντικατάσταση των φθαρμένων βραχιόνων με νέους ιδίου τύπου όπου απαιτείται και τη συντήρηση των τοιχωμάτων του πλαισιωτού αγωγού στα σημεία σύνδεσης με τα φρεάτια υδροσυλλογής, προκειμένου να απαλειφθούν οι απώλειες ύδατος που προκαλούν καθιζήσεις. Οι παρεμβάσεις θα ολοκληρωθούν με την αποκατάσταση του οδοστρώματος, προκειμένου η κυκλοφορία να διεξάγεται απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα.

            Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 28.532,40€ και θα καλυφθεί από τη ΣΑΤΑ.

 

Αποκλεισμός της οδού – Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

            Λόγω της εκτέλεσης των έργων την Τετάρτη 6 και την Πέμπτη 7 Ιουλίου θα γίνει ολικός αποκλεισμός στα τμήματα της 28ης Οκτωβρίου από την οδό Κολοκοτρώνη έως την οδό Μ. Αλεξάνδρου και θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με προσωρινή εκτροπή τόσο της λεωφορειακής γραμμής Νο 32 όσο και των διερχόμενων οχημάτων.

Συγκεκριμένα η διαδρομή της γραμμής 32 θα τροποποιηθεί ως εξής: Μαιάνδρου – Κολοκοτρώνη – Μεσολογγίου – Μ. Αλεξάνδρου – συνέχεια στο δρομολόγιο. Τα λεωφορεία θα εκτελούν τις στάσεις οι οποίες βρίσκονται στη διαδρομή εκτροπής τους.

 

 

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!