Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Θεσσαλονίκης με τη νέα ηγεσία της αστυνομίας

 


Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Θεσσαλονίκης με τη νέα ηγεσία της αστυνομίας

 

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ αποτελούμενο από τον συντονιστή της Ν.Ε. Β΄ Θεσσαλονίκης, Χρήστο Μαικίδη και τον αναπληρωτή συντονιστή της Ν.Ε Α΄ Θεσσαλονίκης Μίλτο Οικονόμου, τα μέλη της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης, Νίκο Παυλίδη, Γιάννη Χατζηγεωργίου, τον βουλευτή της Α΄ Θεσσαλονίκης, Γιάννη Αμανατίδη, τη βουλεύτρια της Β΄ Θεσσαλονίκης και αναπληρώτρια τομεάρχισσα Υγείας, Δώρα Αυγέρη, το βουλευτή Β Θεσσαλονίκης και τομεάρχη Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο και την Ρωξάνη Κωστατζίκη, δικηγόρο και μέλος της θεματικής Φύλου και Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Θεσσαλονίκης συναντήθηκε το πρωί στα γραφεία της Γ.Α.Δ.Θ. με τον αντιστράτηγο Γ. Δούβαλη, Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Β. Ελλάδας και τον ταξίαρχο Χρ. Μπουλούμπαση, Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης.



Η επίσκεψη είχε σκοπό την γνωριμία με τη νέα ηγεσία της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά τη συνάντηση απασχόλησαν και θέματα όπως η παραβατικότητα, η ασφάλεια των πολιτών, οι συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης που παρατηρούνται καθημερινά και ασφαλώς το θέμα της αστυνομοκρατίας και αστυνομικής βίας εντός του Α.Π.Θ.


Για το τελευταίο θέμα έγινε ειδική μνεία για τον αυταρχισμό που παρατηρείται στα πανεπιστήμια και συμφωνήθηκε να υπάρχει δίαυλος καταγγελίας και αντιμετώπισης αυθαιρεσιών και παραβίασης δημοκρατικών δικαιωμάτων.


Επίσης ετέθη το θέμα των υποστελεχωμένων αστυνομικών τμημάτων, των συνθηκών εργασίας των ανδρών και γυναικών αστυνομικών και η λειτουργία και οργάνωση των ειδικών υπηρεσιών -εντός δύο αστυνομικών τμημάτων- περιπτώσεων ενδοοικογενειακής βίας, σεξουαλικής κακοποίησης, βιασμών .


Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις επί των θεμάτων που συζητήθηκαν με τη δέσμευση να υλοποιηθούν, όταν το κόμμα αναλάβει εκ νέου τη διακυβέρνηση.


Από τη μεριά της ηγεσίας της Αστυνομίας επιδείχθηκε ενδιαφέρον για τα θέματα που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, έγινε γόνιμος διάλογος, υπήρξαν διευκρινίσεις και ευαρέσκεια τόσο για την επίσκεψη όσο και το ενδιαφέρον που δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ώστε η Ελληνική Αστυνομία να επιτελεί στο ακέραιο το καθήκον της, που δεν είναι άλλο από την διαφύλαξη της ασφάλειας, της ηρεμίας και της προστασίας όλων των πολιτών.

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!