Συστάσεις για την χρήση του νερού σε περιόδους με υψηλές θερμοκρασίες απο ΔΕΥΑΩ του δήμου Ωραιοκάστρου

 


ΔΕΥΑΩ: Δεν σπαταλάμε το νερό σε περιόδους με υψηλές θερμοκρασίες

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ωραιοκάστρου (Δ.Ε.Υ.Α.Ω.) απευθύνει έκκληση προς τους καταναλωτές για την ορθολογική και καλύτερη διαχείριση – κατανάλωση του νερού ειδικά τις ημέρες που επικρατούν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.

Ειδικότερα, όσο οι θερμοκρασίες είναι υψηλές συστήνεται προς τους καταναλωτές:

·        Κλείνετε τη βρύση του νερού, όταν δεν το χρησιμοποιείτε (διάρκεια βουρτσίσματος δοντιών, ξυρίσματος, πλυσίματος χεριών/προσώπου ή πλυσίματος πιάτων).

·        Προτιμήστε σύντομο ντους.

·        Χρησιμοποιείτε τα πλυντήρια ρούχων και πιάτων όταν είναι σχετικά γεμάτα και επιλέγοντας οικονομικά προγράμματα.

·        Μην αμελείτε τις διαρροές στα υδραυλικά της κατοικίας.

·        Προτιμήστε να πλύνετε το αυτοκίνητό σας με τον κουβά αντί με το λάστιχο, καθώς προκαλεί μικρότερη σπατάλη νερού.

·        Καθαρίστε τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σας (μπαλκόνια και βεράντες) με σκούπισμα/σφουγγάρισμα και όχι με λάστιχο.

·        Σε τυχόν περιόδους λειψυδρίας ή με προβλήματα υδροδότησης συνιστάται η αποφυγή του πλυσίματος μπαλκονιών, πεζοδρομίων και αυτοκινήτων.

·        Προτιμάτε να ποτίζετε τον κήπο σας νωρίς το πρωί ή το βράδυ, επειδή μειώνονται οι απώλειες από εξάτμιση. Ρυθμίστε το σύστημα αυτόματου ποτίσματος ώστε να αξιοποιείται όλη η ποσότητα του νερού.

Χρησιμοποιούμε ορθολογικά το νερό για να έχουμε νερό!


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!