Γ. Αρτοποιός: Οριοθετημένη η φωτιά στον Έβρο, σε ύφεση η πυρκαγιά στη Λέσβο

 


Για τις εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα ενημέρωσε, μέσω της ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης ΑρτοποιόςΌπως είπε, η πυρκαγιά στον Έβρο είναι οριοθετημένη, ενώ στη Λέσβο η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση

Όπως είπε, η πυρκαγιά στο Σουφλί του Έβρου είναι οριοθετημένη και θα έχουμε αρκετά καλύτερη εικόνα μέχρι το μεσημέρι. «Μας προβληματίζουν οι βόρειοι, βορειοανατολικοί άνεμοι που αναμένεται να κάνουν πιο δύσκολη την κατάσταση στο Δάσος της Δαδιάς, αλλά έχει αποτραπεί ο κίνδυνος να περάσει η φωτιά μέσα στον σκληρό πυρήνα του Δάσους» τόνισε ο κ. Αρτοποιός. Παράλληλα, εξήγησε ότι έχουν γίνει μεγάλες διανοίξεις αντιπυρικών ζωνών για να κρατηθεί η πυρκαγιά στο χώρο που είναι τώρα και να μην περάσει στη ζώνη Α1.

Στη Λέσβο, σύμφωνα με την πρωινή αναφορά, η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση και η εικόνα είναι πολύ καλύτερη από χθες, όταν ο ισχυρός άνεμος δημιούργησε προβλήματα προς το χωριό Βρίσα, για τους κατοίκους του οποίου εκδόθηκε από το 112 μήνυμα για απομάκρυνσή τους. Και στη Μυτιλήνη η επικινδυνότητα για πυρκαγιά είναι μεγάλη, ενώ προβληματισμός επικρατεί για τους ισχυρούς ανέμους που αναμένονται.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό υπήρχε μια έναρξη αγροτοδασικής πυρκαγιάς στο Βραχάσι Λασιθίου, πλησίον κατοικημένης περιοχής, η οποία αντιμετωπίστηκε. H πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση και επιχείρησαν 35 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και επτά οχήματα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στην περιοχή Τσακατούρα Γρεβενών, χωρίς να απειλείται κατοικημένη περιοχή. Επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 3 οχήματα και 1 ελικόπτερο.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!