Η απάντηση του Παντελή Τσακίρη σε δημοσίευμα για έλεγχο της Ε.Α.Δ. στο δήμο Ωραιοκάστρου. Η ανακοίνωση της αν.α.σ.α. και του τ. αντιδημάρχου Ηρ. Τσακαλίδη

 


Απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία της Κυριακής» της 10ης Ιουλίου 2022

Ακολουθεί απάντηση του Δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονίας της Κυριακής» της 10ης Ιουλίου 2022, σχετικά με έλεγχο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στο Δήμο Ωραιοκάστρου.

Το κείμενο της απάντησης έχει ως εξής:

«Άλλη μια υπόθεση υποτιθέμενου σκανδάλου προσπαθούν να αναδείξουν οι γνωστοί λασπολόγοι του Δήμου μας.

Ενώ ο γνωστός πλέον σκανδαλολόγος κ. Σκαρλάτος, πίστευε ότι θα πλήξει τη διοίκηση του Δήμου καταγγέλλοντας στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας τις διαδικασίες ανάθεσης για τη συντήρηση των οχημάτων του δήμου, τελικά στο πόρισμα της ΕΑΔ όχι μόνο δεν προκύπτουν ευθύνες της Διοίκησης, απεναντίας καλεί τον Δήμαρχο ως πειθαρχικό προϊστάμενο να ασκήσει πειθαρχική δίωξη κατά 7 υπαλλήλων οι οποίοι ενδεχόμενα δεν τηρούσαν τη διαδικασία της ορθής εκκαθάρισης της δαπάνης.

Να σημειώσουμε εδώ, ότι η ανάθεση στα συνεργεία γινόταν και γίνεται και σήμερα στον προσωρινό ανάδοχο του διαγωνισμού, ο οποίος διαγωνισμός έχει ανασταλεί προσωρινά διότι υπάρχουν πρόσφυγες από υποψήφιους αναδόχους. Άρα για να μη μείνει ο Δήμος χωρίς οχήματα, η Διοίκηση μέχρι και σήμερα προσφεύγει σε καθόλα νόμιμη διαδικασία που επιτρέπει ο νόμος.

Όπως ακριβώς γινόταν και επί αντιδημαρχίας του κ. Τσακαλίδη, ο οποίος σήμερα με σχετική του σκληρή ανάρτηση στο διαδίκτυο, αφήνει σαφή υπονοούμενα κατά των υπαλλήλων, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της πειθαρχικής δίωξης από τον Δήμαρχο.

Τέλος, η εφημερίδα Μακεδονία και συγκεκριμένα ο γνωστός δημοσιογράφος κ. Ηλιάδης, πιστοί στο καθήκον τους να διαβάλουν εμένα προσωπικά και τη Δημοτική Αρχή, αναφέρουν ότι έλαβαν γνώση του πορίσματος της ΕΑΔ, ενός εμπιστευτικού εγγράφου, το οποίο πρωτοκολλήθηκε στο εμπιστευτικό πρωτόκολλο του Δήμου και βγάζουν συμπεράσματα χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Ενώ πίστευαν τόσο ο κ. Σκαρλάτος, όσο και οι λοιποί συνοδοιπόροι του ότι αρχικά η Διοίκηση είναι έκθετη, τελικά έκαναν έναν ελιγμό λέγοντας ότι υπάρχουν παρατυπίες “επί διοίκησης Τσακίρη” και ΟΧΙ από τον Τσακίρη, όπως θα ήθελαν να γράψουν, προσπαθώντας για ακόμα μια φορά να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Είναι και αυτή μια από τις πολλές καταγγελίες η οποία θα πέσει στο κενό και θα διασύρει για ακόμα μια φορά τους καταγγέλλοντες. Βέβαια η ''τσίπα'' είναι άγνωστη λέξη προς αυτούς και για συγνώμη ούτε λόγος.

Ένα είναι πλέον βέβαιο. Εγώ θα συνεχίσω το έργο μου για τον τόπο μου, ενώ αυτοί θα συνεχίσουν να τον ''βρωμίζουν''».


Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Συμμαχία Ανάπτυξης




του τ. αντιδημάρχου Ηρακλή Τσακαλίδη


η δημοσίευση




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!