"Κάτω τα χέρια από το Αγρόκτημα και τα Πανεπιστημιακά Δάση του ΑΠΘ", κοινή δήλωση βουλευτών σΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεασσαλονίκης, Τρικάλων, Χαλκιδικής


 Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ

 

Κάτω τα χέρια από το Αγρόκτημα και τα Πανεπιστημιακά Δάση του ΑΠΘ

 

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

 

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα τη διάταξη του άρθρου 296, που πρόσθεσε αιφνιδιαστικά και μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης, στο νομοσχέδιο για τη λειτουργία των ΑΕΙ, με την οποία καταργεί τα ΝΠΔΔ του Αγροκτήματος του Τμήματος Γεωπονίας και των Πανεπιστημιακών δασών στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής και στο Περτούλι

Τρικάλων του Α.Π.Θ., με μοναδικό και ξεκάθαρο σκοπό το πλιάτσικο στην ακίνητη περιουσία τους.

Η διάταξη αποτελεί ένα ακόμη καίριο πλήγμα που δέχεται η Θεσσαλονίκη και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς θα υποβαθμίσει τις σπουδές των φοιτητών των γεωτεχνικών Σχολών, αλλά και την ερευνητική και κοινωφελή δραστηριότητα που τα δύο ΝΠΔΔ προσφέρουν και φυσικά θα απομειώσει τη δημόσια περιουσία οδηγώντας σε «αξιοποίηση» μέσω Σ.Δ.Ι.Τ..

Καταγγέλλουμε δημόσια το σχέδιο απαξίωσης των σπουδών και της ανεκτίμητης περιουσίας του ΑΠΘ, όπου συμπεριλαμβάνεται και προστατευόμενος δασικός πλούτος, και ξεκαθαρίζουμε ότι αυτό το σχέδιο δεν πρόκειται να γίνει ανεκτό και δεν θα επιτρέψουμε την υλοποίηση του.

Συντασσόμαστε με τους πανεπιστημιακούς και επιστημονικούς φορείς και τα Τμήματα Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ που ήδη έχουν εκδηλώσει την αντίθεσή τους στις κυβερνητικές διαθέσεις και δηλώνουμε ότι κεντρική δέσμευση των προγραμματικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα αποτελεί η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος για τη Θεσσαλονίκη και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και η αποκατάσταση της διαχείρισης της περιουσίας του Αγροκτήματος και των Πανεπιστημιακών Δασών.

 

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 

Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αμανατίδης Γιάννης

Γιαννούλης Χρήστος

Ζουράρις Κώστας

Νοτοπούλου Κατερίνα

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος

 

Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αυγέρη Δώρα

Φάμελλος Σωκράτης

 

ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Παπαδόπουλος Σάκης

 

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Μάλαμα Κυριακή


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!