Δ. Ωραιοκάστρου-ΕΜΑΣ «Φίλιππος» Παλαιοκάστρου: Εορτασμός της Αγίας Παρασκευής με παραδοσιακό γλέντι

 


Δ. Ωραιοκάστρου-ΕΜΑΣ «Φίλιππος» Παλαιοκάστρου: Εορτασμός της Αγίας Παρασκευής με παραδοσιακό γλέντι

Παραδοσιακό γλέντι με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του εορτασμού της Αγίας Παρασκευής Παλαιοκάστρου, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ωραιοκάστρου και ο Εκπολιτιστικός-Μορφωτικός και Αθλητικός Σύλλογος «Φίλιππος» Παλαιοκάστρου.

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο Δήμο Ωραιοκάστρου, με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή και την εγκατάσταση των προσφύγων στο Ωραιόκαστρο.


Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής Παλαιοκάστρου άρχισαν το απόγευμα με την τέλεση Πανηγυρικού Εσπερινού, ενώ ακολούθησε λιτανεία της ιερής εικόνας της Αγίας.

Αμέσως μετά στήθηκε παραδοσιακό γλέντι στην αυλή του 3ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου (Πέτρινο) με την μπάντα της Φλώρινας των αδελφών Βαλκάνη και ποντιακά τραγούδια από τον Πόλυ Πολυχρονίδη. Μαζί του ο Θεόφιλος Κουλίδης στη λύρα και ο Πέτρος Ζώης στο νταούλι.

Τον κόσμο καλωσόρισε ο Φώτης Παρπόρης, πρόεδρος του ΕΜΑΣ «Φίλιππος Παλαιοκάστρου». Ευχαρίστησε την διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου για τη συνδιοργάνωση του παραδοσιακού γλεντιού και εξέφρασε τη χαρά του, καθώς όπως είπε, μετά από σχεδόν δύο χρόνια περιορισμών λόγω της πανδημίας του Covid-19 οι πολίτες μπορούν και πάλι να συμμετέχουν σε παραδοσιακές εκδηλώσεις, να τηρούν τα ήθη και τα έθιμα του τόπου.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, καλωσόρισε τους πολίτες και σύντομα αναφέρθηκε στο έργο που υλοποιεί η δημοτική αρχή στο Παλαιόκαστρο.


«Έχουμε περίπου δύο χρόνια να ανταμώσουμε λόγω του Covid-19, είμαι χαρούμενος που απόψε είμαστε ξανά όλοι μαζί. Δράττομαι της ευκαιρίας και σύντομα θα σας αναφέρω τί έργα σχεδιάσαμε, υλοποιήσαμε και παραδώσαμε στο Παλαιόκαστρο. Πριν μερικές μέρες παραδώσαμε την αναπλασμένη πλατεία Τζαβέλα, ένα νέο τοπόσημο για τον τόπο μας. Ήταν η αρχή και συνεχίζουμε με τον ''Φίλιππο'', ο οποίος θα αποκτήσει έναν αθλητικό χώρο το φθινόπωρο, ακριβώς κάτω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου. Η κατασκευή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκάστρου προχωρά, ενώ ολοκληρώθηκε η αγορά -από την πλευρά του Δήμου- του αγροτεμαχίου του αγροτικού συνεταιρισμού και ετοιμάστηκαν οι μελέτες για το χώρο. Το πιο σημαντικό καταφέραμε να εντάξουμε την Δ.Ε. Ωραιοκάστρου στη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και αυτό μας επιτρέπει να κάνουμε μια υπερσύγχρονη μελέτη για το Παλαιόκαστρο, το οποίο θα αναπλαστεί ριζικά μέσα στην επόμενη πενταετία», σημείωσε ο κ. Τσακίρης.

Στο παραδοσιακό γλέντι συμμετείχαν οι βουλευτές ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης, Σάββας Αναστασιάδης και Θεόδωρος Καράογλου, στελέχη της Διοίκησης του Δήμου Ωραιοκάστρου, δημοτικοί σύμβουλοι, πολιτευτές, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και εκατοντάδες πολίτες.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!