Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Θάσο – Κάηκε πυκνό δάσος, καταγγελίες για εμπρησμό


Τιτάνια μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση της δασικής φωτιάς στο νησί της Θάσου που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης στη θέση Λεύκη της Σκάλας Ποταμιάς, μέσα σε ιδιαίτερα δύσβατη δασική περιοχή.

Από εδάφους επιχειρούν 185 πυροσβέστες με 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 38 οχήματα, ενώ από αέρος μέχρι να δύσει ο ήλιος πραγματοποιούσαν με αμείωτη ένταση ρίψεις νερού 10 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα.

Οχήματα του Στρατού, εθελοντές, υδροφόρες του δήμου και της περιφέρειας καθώς και μηχανήματα διάνοιξης δρόμων, βοηθούν στο έργο της κατάσβεσης.

Από το απόγευμα η πυρκαγιά είναι σε ύφεση, χωρίς ενεργό μέτωπο, ενώ η μάχη θα συνεχιστεί καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας μέχρι την πλήρη οριοθέτηση και την κατάσβεση των μικροεστιών. Λόγω της άμεσης κινητοποίησης της πυροσβεστικής η καμένη έκταση περιορίστηκε σε περίπου 1.310 στρέμματα.

Στις 06:25 σήμερα το πρωί, εκδόθηκε προειδοποιητικό μήνυμα από το 112, για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Κοίνυρα Θάσου προς ασφαλή κατεύθυνση προκειμένου να προστατευτούν από τους πυκνούς καπνούς. Ο οικισμός, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, δεν κινδυνεύει.

Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που το νησί της Θάσου έρχεται αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της πύρινης λαίλαπας.

«Στην ίδια εβδομάδα έχουμε δεύτερο συμβάν στο ίδιο σημείο είναι άκρως ανησυχητικό. Αν μη τι άλλο γεννάει υποψίες», δήλωσε ο αντιπεφερειάρχης Καβάλας Αλέξης Πολίτης.

Μεικτό κλιμάκιο από ανακριτικούς υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος και της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού διερευνά τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

πηγή; ertnews.gr/


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!