Κ. Ζέρβας: «Σεβασμός στην αναπηρία - σεβασμός στον νόμο»

 


Με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε για μία θέση στάθμευσης ΑμΕΑ ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης για δράσεις αναπηρίας Γιάννης Καστούρας αλλά και οι άνθρωποι που προσέτρεξαν σε δική του βοήθεια, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Καταδικάζω απερίφραστα τα χθεσινά γεγονότα και με την ευκαιρία αυτή στέλνω ένα μήνυμα μηδενικής ανοχής στη βία, μηδενικής ανοχής στην αντικοινωνική συμπεριφορά έναντι των συμπολιτών μας με αναπηρίες.

Η πόλη ανήκει σε όλους, ο δημόσιος χώρος ανήκει σε όλους. Όλοι ανεξαιρέτως έχουν το δικαίωμα της αξιοπρεπούς μετακίνησης, της πρόσβασης, της στάθμευσης. Καταβάλλουμε τεράστια προσπάθεια με τις τεχνικές μας υπηρεσίες, με τα έργα και τις αναπλάσεις να καταστήσουμε τη Θεσσαλονίκη πόλη φιλική, προσπελάσιμη και προσβάσιμη για όλους. Τη μάχη αυτή θα την κερδίσουμε.

Χρειάζονται όμως και μια ένδειξη στοιχειώδους κοινωνικής συνέπειας, σεβασμός, ενσυναίσθηση από όλους -κατοίκους, δημότες και επισκέπτες. Σεβασμός στην αναπηρία - σεβασμός στον νόμο».


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!