Μοναδική εμπειρία για τους νεαρούς Ελληνοαυστραλούς το πρόγραμμα φιλοξενίας στη Θεσσαλονίκη

«Αξέχαστη εμπειρία» χαρακτηρίζει σε σχετικό άρθρο η ομογενειακή εφημερίδα της Αυστραλίας «Ελληνικός Κήρυκας» (Greek Herald) το πρόγραμμα θερινής φιλοξενίας νεαρών ομογενών της αυστραλιανής ομογένειας στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, το οποίο ξεκίνησε φέτος από τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης.

Όπως αναφέρει, οι τριάντα νέοι από τη Μελβούρνη, το Σίδνεϋ, την Αδελαϊδα και την Καμπέρα που συμμετείχαν στο ταξίδι, χαρακτηρίζουν την εμπειρία της 12ήμερης θερινής κατασκήνωσης και τη γνωριμία με την Ελλάδα «αξέχαστη» και «μοναδική». Ειδικότερα, αυτό που επισημαίνουν ορισμένοι είναι πως οι εμπειρίες που απέκτησαν στο διάστημα του ταξιδιού ξεπερνούσαν οτιδήποτε θα ζούσαν σε ένα κανονικό ταξίδι, είτε πρόκειται για τη συμμετοχή τους στο 1ο Ιατρικό Συνέδριο, είτε για την επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο του Ολύμπου.

Ξεχωριστή μνεία κάνουν οι νεαροί ομογενείς που μιλούν στην εφημερίδα για το πολύχρωμο και κοσμοπολίτικο πρόσωπο της σημερινής Θεσσαλονίκης το οποίο είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν, αλλά και το βυζαντινό παρελθόν της που συναντούσαν καθημερινά σε κάθε βήμα τους. Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι φαίνονται επίσης από τις επισκέψεις σε σημεία αρχαιολογικού και ιστορικού  ενδιαφέροντος, γεγονός που τους έφερε σε επαφή με την ελληνική κληρονομιά τους και τους έδωσε μια καλύτερη οπτική της ελληνικής ιστορίας. Ακόμα, είχαν την ευκαιρία στο διάστημα της παραμονής τους στη Θεσσαλονίκη να γνωριστούν και πάλι με τον ελληνικό πολιτισμό του τραπεζιού και να απολαύσουν ότι καλύτερο από κρασί, φαγητά και συζήτηση είχε να τους προσφέρει η Βόρειος Ελλάδα.

Στο ανθρώπινο επίπεδο, όπως τονίζουν, το πρόγραμμα φιλοξενίας τους προσέφερε την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με νέους Έλληνες της ηλικίας τους αλλά και με  την επιχειρηματική και πολιτική ζωή της πατρίδας, δίνοντας τους παράλληλα τη δυνατότητα να ενισχύσουν και τους δεσμούς μεταξύ της ίδιας της ομάδας. Για πρώτη φορά, αναφέρουν χαρακτηριστικά, ένιωσαν ότι η Ελλάδα τους υποδεχόταν σαν γνήσιο κομμάτι μιας ευρύτερης οικογένειας, της Διασποράς και εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στην Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, τη ΓΓΑΕ και την ΧΑΝ για την οργάνωση του ταξιδιού και τη φιλοξενία.


πηγή ertnews.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!