Νέα πνοή σε μια έκταση άνω των 100 στρεμμάτων – Τι συζήτησαν Ζέρβας και Αμυράς

 


Μια έκταση άνω των 100 στρεμμάτων πυκνού δάσους πέριξ του Χαρίσειου Γηροκομείου και του Κοιμητηρίου της Μαλακοπής θα αποκτήσει νέα ζωή με τη δημιουργία περιπατητικών και ποδηλατικών διαδρομών καθώς και χώρων αναψυχής μέσω σύμπραξης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του Δήμου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια οριοθετημένη δασική περιοχή εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Θεσσαλονίκης με πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα από τον κόσμο.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς περπάτησαν στην έκταση και συζήτησαν για τις μεγάλες προοπτικές αναβάθμισης και εξέλιξης της περιοχής μέσω της υλοποίησης ενός προγράμματος που θα περιλαμβάνει δασοτεχνικά έργα, εμπλουτισμό της βλάστησης με βραδύκαυστα και πυράντοχα δέντρα, αντιπυρική προστασία, ανοιχτούς αθλητικούς χώρους, μονοπάτια και οργανωμένα σημεία στάσης και ξεκούρασης. Το πρώτο βήμα για την υλοποίηση των πράσινων δράσεων θα είναι η σύναψη προγραμματικής συμβάσης μεταξύ του Δήμου και του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης.

«Η Θεσσαλονίκη αποκτά τη δική της ισχυρή πράσινη ατζέντα. Και στον τομέα του πρασίνου η πόλη αλλάζει, βελτιώνεται. Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο τετραγωνικό μέτρο εντός του αστικού ιστού, για να ανατρέψουμε την αρνητική αναλογία πρασίνου του πολεοδομικού συγκροτήματος. Μέσα από συνέργειες αναβαθμίζουμε το αστικό πράσινο, δημιουργούμε νέους πνεύμονες πρασίνου. Θα το πετύχουμε, γιατί πιστεύουμε ότι αυτό θα βελτιώσει αισθητά την ποιότητα ζωής κατοίκων και δημοτών», ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, από την πλευρά του, σημείωσε: «Φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία του Σέιχ Σου δόθηκε προτεραιότητα στην πρόληψη για την αντιπυρική προστασία του. Διανοίξαμε και καθαρίσαμε 100 χλμ. αντιπυρικών ζωνών και λωρίδων στο δάσος και συντηρήσαμε 40 χλμ. δασικών δρόμων, ώστε να προστατεύσουμε την περιοχή από τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Οι εργασίες χρηματοδοτήθηκαν με 650.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αυτό ήταν ένα μεγάλο βήμα για το Σέιχ Σου και τώρα προχωράμε στο επόμενο, που είναι η συνεργασία μας με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, ώστε να ανοίξουμε, οργανωμένα και με τις κατάλληλες υποδομές, το δάσος στους Θεσσαλονικείς, για να το χαίρονται και να το απολαμβάνουν».

Τους κυρίους Ζέρβα και Αμυρά συνόδευσαν η Δασάρχης Θεσσαλονίκης Τατιάνα Καλαϊτζή, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης Νίκος Λιακόπουλος.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!