“Πήρε” το ματς-θρίλερ η Γερμανία μετά από δύο παρατάσεις. Γερμανία - Λιθουανία 109-107

 


Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι τα “Πάντσερ” κατάφεραν να κερδίσουν τη Λιθουανία στην δεύτερη παράταση του αγώνα με 109-107, για την τρίτη αγωνιστική ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μπάσκετ.

Σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι από άποψη θεάματος και αγωνίας οι Γερμανοί… βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα με “μπροστάρη” τον Βάγκνερ και κατάφεραν να πάρουν μία πολύ σημαντική νίκη στην δεύτερη παράταση του αγώνα. Οι Γερμανοί, οι οποίοι βρέθηκαν ακόμα και με επτά πόντους μπροστά στο τελευταίο δεκάλεπτο, ισοφαρίστηκαν και το ματς οδηγήθηκε σε δύο παρατάσεις. Τελικά οι Γερμανοί πήραν τη νίκη στην… κόψη του ξυραφιού με 109-107.

Ο αγώνας

Το ξεκίνημα ήταν εκρηκτικό, με τις δύο ομάδες να βγάζουν ένταση και πάθος ενώ η εξέδρα επίσης συμμετείχε δυναμικά. Οι Λιθουανοί είχαν για κύριο εκφραστή τους στην επίθεση τον πληθωρικό Γιόνας Βαλαντσιούνας. Με τη δύναμη της έδρας αλλά και τον Φραντζ Βάγκνερ να… οργιάζει, οι Γερμανοί πήραν τον έλεγχο στο δεύτερο δεκάλεπτο και δεν έχασαν ποτέ το προβάδισμα. Στα αποδυτήρια πήγαν με το +5 (46-41) και μια αρκετά ελπιδοφόρα εικόνα συνολικά.

Στο δεύτερο μισό, οι παίκτες του Μακσβίτις παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι και… ψυχωμένοι. Κουζμίνσκας, Γκριγκόνις και Σαμπόνις στάθηκαν στο πλευρό του Βαλαντσιούνας και το ματς ουσιαστικά ξεκίνησε από την “αρχή” στα τελειώματα της τρίτης περιόδου (63-63). Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Γερμανοί… πήραν μπρος και κατάφεραν να πάρουν διαφορά ακόμα και με επτά πόντους, χάρη στην εντυπωσιακή εμφάνιση του Βάγκνερ, ο οποίος σταμάτησε στους 32 πόντους. Το παιχνίδι επτά δευτερόλεπτα πριν το τέλος βρισκόταν στο 89-89 και μετά από χαμένη επίθεση των Γερμανών που είχαν την κατοχή το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Το παιχνίδι χρειάστηκε δύο παρατάσεις για να κριθεί και τελικά οι Γερμανοί κατάφεραν να πάρουν την πολύ σημαντική νίκη με 109-107. Καταπληκτικός για τους Λιθουανούς ήταν ο Βαλαντσιούνας, ο οποίος σημείωσε 34 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 41-46, 65-66, 89-89 (παρ. 107-109)

πηγή ertnews.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!