Μεγάλη ανατροπή της Λιβερπουλ και νίκη επι της Νιούκαστλ με 2-1 στο 98'




 Η Λίβερπουλ “καρδιοχτύπησε” βρέθηκε πίσω στο σκορ, όμως έδειξε χαρακτήρα, έκανε την ανατροπή και επικράτησε με 2-1 κόντρα στη Νιούκαστλ.

Η Λίβερπουλ πίεσε στο τελευταίο εικοσάλεπτο, έψαξε το γκολ της ανατροπής και το βρήκε με τον Καρβάλιο στο 90+8 που διαμόρφωσε το τελικό 2-1, δίνοντάς της τους πολύτιμους βαθμούς. Παρά το γεγονός ότι η Νιουκάστλ πήρε το προβάδισμα, οι “κόκκινοι” με ψυχή νικητή πάλεψαν μέχρι το τελευταίο λεπτό γυρνώντας το παιχνίδι τούμπα.

Ο αγώνας: 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλό ρυθμό και από τις δύο ομάδες, με τη Λίβερπουλ να ανεβάζει στροφές και να παίρνει τα ινία από νωρίς. Στο 17ο λεπτό, η Νιούκαστλ είχε την πρώτη της καλή στιγμή, με σουτ του Φρέιζερ που πέρασε άουτ. Στη συνέχεια, οι “γηπεδούχοι” ήταν αυτοί που απείλησαν με τον Ντίας να χάνει απίστευτη ευκαιρία. Ο Φιρμίνο με τρομερή μπαλιά βρήκε τον Πορτογάλο, όμως εκείνος έχασε την ισορροπία του και σούταρε άουτ. Οι “καρακάξες” απάντησαν με τον Ισάκ, που πραγματοποίησε ονειρεμένο ντεμπούτο και σκόραρε με εξαιρετικό τελείωμα. Στα επόμενα λεπτά, οι “κόκκινοι” προσπάθησαν να απαντήσουν, χωρίς αποτέλεσμα με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια και τη Νιουκαστλ να παραμένει μπροστά στο σκορ.

Στην επανάληψη, οι “φιλοξενούμενοι” πάγωσαν ξανά το “Άνφιλντ” με τέρμα του Ισάκ, που όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Οι “καρακάξες” συνέχισαν να είναι επικίνδυνες, εκμεταλλευόμενες τα λάθη των “γηπεδούχων”. Στο 60′ η Λίβερπουλ έχασε σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει με σουτ του Έλιοτ που σταμάτησε ο Πόουπ, όμως βρήκε το γκολ ένα λεπτό αργότερα στο 61′ με τον “σεληνιασμένο” Φιρμίνο. Οι “κόκκινοι” έψαξαν το δεύτερο γκολ και την ανατροπή και πίεσαν την Νιουκάστλ, η οποία βρισκόμενη πίσω από το κέντρο προσπάθησε να κρατήσει το αποτέλεσμα. Στα τελευταία λεπτά, η πίεση των “γηπεδούχων” ήταν ασφυκτική και απέδωσε καρπούς, με το γκολ του Καρβάλιο στο 98′ να δίνει τους τρεις βαθμούς στη Λίβερπουλ.

Γκολ: 50′ Φιρμίνο, 98′ Καρβάλιο / 38′ Ισάκ

Κίτρινες: – / 87′ Λασέλς, 90′ Τρίπιερ

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ Άρνολντ (71′ Καρβάλιο), Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (71′ Τσιμίκας), Έλιοτ, Φαμπίνιο, Χέντερσον (71′ Μίλνερ), Σαλάχ, Φιρμίνο, Ντίας

Νιουκαστλ: Πόουπ, Τρίπιερ, Λασέλς, Μπερν, Τάργκετ, Γουίλοκ, Λόνγκσταφ, Φρέιζερ (64′ Μέρφι), Αλμιρόν (84′ Αλμιρόν), Ίσακ (64′ Γουντ), Ζοέλιντον


πηγή  ertsports.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!