Αλ. Τσίπρας: Έξι εθνικές προτεραιότητες


....

Φίλες και φίλοι,

.... σας παρουσιάζουμε σήμερα τις 6 μεγάλες εθνικές προτεραιότητες πάνω στις οποίες δομείται το πρόγραμμά μας για την επόμενη τετραετία. Τις ράγες πάνω στις οποίες θα πορευτούμε για την αναγέννηση της πατρίδας μας.

Πρώτη Εθνική προτεραιότητα:

Η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Όχι πια λόγια, όχι δικαιολογίες για το φαινόμενο που δήθεν μας υπερβαίνει. Αλλά δράση.

Το κράτος από συμμέτοχος στην αισχροκέρδεια των καρτέλ, γίνεται ξανά ο εγγυητής της κοινωνικής συνοχής. Για τη δραστική μείωση λοιπόν των λογαριασμών ενέργειας, που είναι το ζητούμενο για κάθε πολίτη σήμερα που μας ακούει:

- Επανακρατικοποιούμε τη ΔΕΗ. 

- Αποσυνδέουμε την τιμή της χονδρεμπορικής ρεύματος από τη χρηματιστηριακή τιμή του φυσικού αερίου. 

- Θεσπίζουμε ανώτατο συντελεστή κέρδους στην παραγωγή ενέργειας στο 5%.

- Παρεμβαίνουμε δραστικά στη στρεβλή και προβληματική λειτουργία του χρηματιστηρίου ενέργειας, με ανώτατα όρια τιμών και με την προώθηση υποχρεωτικού ποσοστού σταθερών συμβολαίων στη χονδρεμπορική ηλεκτρικής ενέργειας.

- Θεσπίζουμε ανώτατο όριο τιμής στη λιανική για την ηλεκτρική ενέργεια ανά μεγαβατώρα.

- Επιβάλουμε διατίμηση στη λιανική φυσικού αερίου προστατεύοντας τους 700.000 καταναλωτές που θερμαίνονται σήμερα με φυσικό αέριο.

- Αξιοποιούμε για όσο χρειαστεί το σύνολο των εγχώριων ενεργειακών μας πόρων, συμπεριλαμβανομένου του λιγνίτη.

- Προστατεύουμε από τις αποκοπές ρεύματος, ειδικότερα τους ευάλωτους καταναλωτές αλλά και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Για τη δραστική μείωση τιμών στα καύσιμα και τα τρόφιμα:

- Μειώνουμε τον ΕΦΚ στα καύσιμα (πετρέλαιο κίνησης, θέρμανσης, βενζίνη, φυσικό αέριο) στο χαμηλότερο συντελεστή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

- Καταργούμε την καταβολή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο.

- Μειώνουμε τον ΦΠΑ στα τρόφιμα στο χαμηλότερο συντελεστή, στο 6%.

 η δεύτερη εθνική προτεραιότητα είναι η ενίσχυση του εισοδήματος.


Για τους μισθωτούς:

- Αυξάνουμε τον κατώτατο μισθό με νόμο στα 800 ευρώ.

- Θεσπίζουμε μηχανισμό τιμαριθμικής αναπροσαρμογής σε ετήσια βάση, για μισθούς ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Και παράλληλα, επαναφέρουμε τον καθορισμό στους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους, με κατώτατο όριο την τιμαριθμική αναπροσαρμογή κάθε έτους.

Για τους συνταξιούχους:

- Επιστρέφουμε τα αναδρομικά στους συνταξιούχους σε τρεις ετήσιες δόσεις. Μια πάνω απ’ όλα ηθική υποχρέωση, μετά την εξαπάτηση που βίωσαν από τη σημερινή κυβέρνηση.

- Επαναφέρουμε το δικό μας μέτρο, τη 13η σύνταξη του 2019: πλήρης για συντάξεις έως 500 ευρώ και ποσοστιαία για τα ανώτερα κλιμάκια. 

Για μισθωτούς, συνταξιούχους και κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

- Δεδομένου ότι ο πληθωρισμός τρέχει με 10%, αυξάνουμε το αφορολόγητο στις 10.000 ευρώ. Ειδικά όμως για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες, τους εμπόρους, τους εργαζόμενους με μπλοκάκια τους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, θεσπίζουμε και γι’ αυτούς αφορολόγητο στις 10.000 ευρώ. 

Για τους μικρομεσαίους:

- Καταργούμε αυτό τον άδικο φόρο, το τέλος επιτηδεύματος.

- Αντιμετωπίζουμε το εκρηκτικό ζήτημα του ιδιωτικού χρέους που πληγώνει την ελληνική κοινωνία και ναρκοθετεί τις προοπτικές της οικονομίας μας. 

- Η σημερινή λεηλασία λαμβάνει οριστικό τέλος με μια ρύθμιση χρεών, διαγραφή μέρους βασικής οφειλής, για χρέη που δημιουργήθηκαν μετά το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης και με 120 δόσεις για την αποπληρωμή του υπολοίπου. 

- Θεσπίζουμε επίσης, τον ακατάσχετο επαγγελματικό λογαριασμό για πληρωμές λειτουργικών δαπανών των επιχειρήσεων και αντικαθιστούμε τον πτωχευτικό κώδικα, με έναν νέο που προβλέπει ολιστικό πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους με προστασία της πρώτης κατοικίας, της αγροτικής γης και της επαγγελματικής στέγης.

Τρίτη εθνική προτεραιότητα: Η στήριξη του κοινωνικού κράτους. Εδώ, νομίζω, δεν χρειάζεται να πω πολλά.

Όσα βιώσατε και βιώσαμε τα χρόνια της πανδημίας, σε μια χώρα που η κυβέρνησή της εχθρεύεται τη δημόσια υγεία, όσα βίωσαν οι πλέον ευάλωτοι συμπολίτες μας με την εγκατάλειψη του κράτους πρόνοιας, όσα έζησαν οι μαθητές, οι φοιτητές και οι εκπαιδευτικοί από την συντονισμένη επιχείρηση διάλυσης της δημόσιας παιδείας, όσα βίωσαν οι εργαζόμενοι που έμειναν ξανά απροστάτευτοι μπροστά στην ασυδοσία και την εκμετάλλευση, όλα αυτά, ήρθε η ώρα να τα αλλάξουμε.

Για την ανάκτηση λοιπόν της εργασίας:

- Καταργούμε τους αντικοινωνικούς νόμους Χατζηδάκη, 

- Επαναφέρουμε τις ρυθμίσεις για την αιτιολογημένη απόλυση, για το οκτάωρο, για τις βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων, για τη δήλωση των ωραρίων και των υπερωριών.

- Επανιδρύουμε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, 

- Εφαρμόζουμε σταδιακά το 35άωρο χωρίς μείωση των αποδοχών.

Για ένα νέο ισχυρό και σύγχρονο Εθνικό Σύστημα Υγείας, για ένα νέο ΕΣΥ όπως το έχουμε ονομάσει:

- Προχωράμε στη πρόσληψη 5.500 μόνιμων υγειονομικών και επιπλέον 10.000 μόνιμων υγειονομικών σε βάθος τριετίας.

- Μονιμοποιούμε, γιατί είναι ηθική μας υποχρέωση αυτό, το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού που έδωσε τη μάχη της πανδημίας στην πρώτη γραμμή, και σταματάμε αυτή την τιμωρητική αναστολή εργασίας για υγειονομικούς, ενώ εντάσσουμε όλο το υγειονομικό προσωπικό στα βαρέα και ανθυγιεινά.

- Αναμορφώνουμε το μισθολόγιο του ιατρικού προσωπικού, με εισαγωγικό μισθό πρωτοδιοριζόμενου γιατρού τα 2.000 ευρώ. 

- Αυξάνουμε τις Τοπικές Μονάδες Υγείας που εμείς δημιουργήσαμε πρώτοι στη θητεία μας, από 127 σε 380 σε ολόκληρη τη χώρα, για να ενισχύσουμε την Πρωτοβάθμια Φροντίδα. 

- Διευρύνουμε τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ και, φυσικά, προχωρούμε στην πλήρη κάλυψη των ανασφάλιστων συμπολιτών μας, σε υγειονομικό υλικό για πολίτες με χρόνιες ασθένειες.

Για να βάλουμε γερά θεμέλια στη Δημόσια Παιδεία:

- Καθιερώνουμε τη 14χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση.

- Ενισχύουμε με 20.000 διορισμούς μόνιμων δασκάλων και Καθηγητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, 

- Θεσπίζουμε τη ρήτρα αυτόματης πρόσληψης, ώστε αυτόματα να διορίζεται ένας εκπαιδευτικός για κάθε ένα που θα συνταξιοδοτείται.

- Διπλασιάζουμε σε βάθος τετραετίας τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων, αλλά και τον αριθμό των μελών ΔΕΠ. . Οι αστυνομικοί να πάνε στη γειτονιά, να πάνε στη γειτονιά για ν` αντιμετωπίσουν το έγκλημα, που παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

- Καθιστούμε δωρεάν τη φοίτηση σε μεταπτυχιακά προγράμματα, 

- Επαναφέρουμε το σύστημα εισαγωγής των λεγόμενων “πράσινων” και “κόκκινων” σχολών, 

- Επαναφέρουμε τη λειτουργία των Διετών Προγραμμάτων Σπουδών, όπου θα εισάγονται χωρίς εξετάσεις οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ 

- Διαμορφώνουμε Εθνικό Σχέδιο Φοιτητικής Στέγης.

Και φυσικά καταργούμε τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένης της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής 

Για να πάψει αυτή η χώρα να έχει στο περιθώριο τα ΑμεΑ:

- Αυξάνουμε το αναπηρικό επίδομα κατά 20% για 172.000 συμπολίτες μας.

- Εξασφαλίζουμε προσωπικό φροντιστή ή βοηθό για 70.000 άτομα καθώς και εργαλεία αξιοπρέπειας (τεχνητά μέλη, αμαξίδια κλπ) σε όλους τους δικαιούχους χωρίς επιβαρύνσεις

- Δημιουργούμε προσβάσιμες γειτονιές σε 20 πόλεις της χώρας μας.

- Διευκολύνουμε την επικοινωνία του ανάπηρου συμπολίτη μας με το Δημόσιο

Τέταρτη εθνική προτεραιότητα: Η Παραγωγική Ανασυγκρότηση.

Το παραγωγικό μέλλον της χώρας μας δεν μπορεί να είναι η παρωχημένη και καταστροφική λογική της «φτηνής ανάπτυξης».

Γιατί ανάπτυξη για εμάς σημαίνει καταπολέμηση των ανισοτήτων. Σημαίνει ενίσχυση του κοινωνικού κράτους. Σημαίνει διεύρυνση της εγχώριας παραγωγικής βάσης. Σημαίνει περιβαλλοντικά βιώσιμες και εργασιακά δίκαιες επενδύσεις.

Για την Δίκαιη και Βιώσιμη Ενεργειακή Μετάβαση:

- Σπάμε τον αποκλεισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και νοικοκυριών από τις ΑΠΕ.

- Ανακατευθύνουμε μέρος των δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης στη χρηματοδότηση νοικοκυριών, αγροτών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ενεργειακών κοινοτήτων 

- Προχωράμε στις αναγκαίες επενδύσεις για εκσυγχρονισμό και επέκταση των υποδομών του ηλεκτρικού δικτύου προκειμένου να μπορούν να υποδεχτούν τις νέες ΑΠΕ.

- Εξασφαλίζουμε ικανό μέρος του υφιστάμενου ηλεκτρικού χώρου για μικρά έργα ΑΠΕ 

- Υλοποιούμε ένα διευρυμένο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» για κατοικίες συνεχώς ανοιχτό για αιτήσεις που θα καλύπτει εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά.

- Θεσπίζουμε ένα ενισχυμένο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης για πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, όπως τ’ ονομάζουμε, «Εξοικονομώ για Επιχειρήσεις».   

- Χρηματοδοτούμε επίσης τους Δήμους για την εγκατάσταση ΑΠΕ με σκοπό την κάλυψη των καταναλώσεών τους αλλά και των ενεργειακών αναγκών των ευάλωτων δημοτών τους.

Για τη χρηματοδοτική στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και των αγροτών:

- Ενισχύουμε τη Ρευστότητα για Πολύ Μικρές και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις με ανακατεύθυνση μέρους των δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης προς την Αναπτυξιακή Τράπεζα. 

-Μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας ενισχύουμε τις μικροπιστώσεις χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις για αυτoαπασχολούμενους, αγρότες και πολύ μικρές επιχειρήσεις. 

Για τη Βιομηχανία και τις δυναμικές υφιστάμενες και νέες επιχειρήσεις σε κλάδους αιχμής:

- Χρηματοδοτούμε μεγάλα επενδυτικά σχέδια για υλοποίηση έργων ιδιοπαραγωγής ΑΠΕ και εξοικονόμησης ενέργειας 

- Αναβαθμίζουμε και ενισχύουμε τα εξαιρετικά επιτυχημένα χρηματοδοτικά προγράμματα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε δημιουργήσει, το Equifund και το «Ερευνώ – Δημιουργώ - Καινοτομώ». Στόχος μας είναι η σύνδεση της έρευνας με την επιχειρηματικότητα. Τέλος, για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, επιτρέψτε μου να πω δυο λόγια γιατί είναι κρίσιμο θέμα.

Οι τράπεζες στη χώρα μας έχουν επιβιώσει χάρη σε τρεις διαδοχικές ανακεφαλαιοποιήσεις. 

Κι ενώ λοιπόν όλα αυτά μαρτυρούν ότι ο κάθε φορολογούμενος έχει πληρώσει από το υστέρημά του για να διασωθούν οι τράπεζες, αυτές ελάχιστα εισφέρουν στη παραγωγική λειτουργία της οικονομίας

Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. 

Όπως δεν θα επιτρέψουμε -και ας το βάλουν καλά αυτό κάποιοι στο μυαλό τους- να προχωρήσουν, όπως σχεδιάζουν, στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της Εθνικής Τράπεζας. 

Εφαρμόζουμε πολιτική προσανατολισμένη στο δημόσιο συμφέρον για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων. 

Έρχομαι τώρα σε κάτι επίκαιρο, ίσως το πιο επίκαιρο απ’ όσα ακούσατε, πέραν της ενεργειακής κρίσης. Η πέμπτη εθνική προτεραιότητα, είναι ένα ισχυρό δημοκρατικό κράτος.

Η χώρα βίωσε και βιώνει πρωτοφανείς καταστάσεις. Από παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, τη δημιουργία με κρατικό χρήμα ενός απίστευτου μηχανισμού προπαγάνδας, τις διώξεις πολιτικών αντιπάλων, δημοσιογράφων, δικαστών, τον πλουτισμό ημετέρων, τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις.

Έχουμε χρέος να ξανακάνουμε την Ελλάδα μια ευνομούμενη, σύγχρονη, ευρωπαϊκή δημοκρατία. Και έχουμε σχέδιο.

Στη Δικαιοσύνη:

- Αποκαθιστούμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας στη λειτουργία της Δικαιοσύνης με ένα ολοκληρωμένο μεταρρυθμιστικό πλαίσιο.

- Αποκαθιστούμε τις μισθολογικές, φορολογικές αδικίες σε όλους τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης.

- Ενισχύουμε τη στελέχωση, τις κτιριακές υποδομές και την επέκταση της «Ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης».

- Κόβουμε τον ομφάλιο λώρο μεταξύ της δικαστικής και της εκτελεστικής εξουσίας.

- Μειώνουμε τις θέσεις Αντιπροέδρων στα Ανώτατα Δικαστήρια.

- Θεσπίζουμε τη διατύπωση γνώμης από Δικαστικές Ενώσεις και Δικηγορικούς Συλλόγους για την επιλογή στην ηγεσία των Ανώτατων Δικαστηρίων.

- Βάζουμε τέλος στις λεγόμενες «περιστρεφόμενες πόρτες».

- Δίνουμε νέο προσανατολισμό στην Εθνική Σχολή Δικαστών. 

- Βάζουμε τέλος στην κακή νομοθέτηση, με μόνιμες Νομοπαρασκευαστικές Επιτροπές, 

- Κατοχυρώνουμε νομοθετικά τον όρο «γυναικοκτονία».

- Κατοχυρώνουμε νομικά τον γάμο για όλα τα πρόσωπα, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Γιατί σημασία στη ζωή έχει ν’ αγαπάς, άνευ όρων.

- Τέλος, καταργούμε όλες τις ποινικές ασυλίες που έχουν προβλεφθεί τα τελευταία χρόνια, με πρώτη την ασυλία των τραπεζικών στελεχών. 

Στα ΜΜΕ:

- Ενισχύουμε οικονομικά εφημερίδες και ηλεκτρονικά ΜΜΕ

- Επαναφέρουμε την υποχρέωση για 400 εργαζόμενους σε όλους τους σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας.

- Θεσπίζουμε έλεγχο της αδιαφανούς και αδικαιολόγητης χρηματοδότησης και των δανείων που δόθηκαν σε ΜΜΕ.

- Επανεκκινούμε τη διαδικασία αδειοδότησης των περιφερειακών ΜΜΕ που παραμένει στα συρτάρια εδώ και 4 χρόνια.

- Επιλέγουμε, τέλος, το είχα πει και πέρυσι αυτό, τη Διοίκησης της ΕΡΤ και του ΑΠΕ από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, με διακομματική συνεννόηση.

Και, τέλος, για την ΕΥΠ:

-Επαναφέρουμε την ΕΥΠ στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπως ήταν και πριν το 2019.

- Καταργούμε την κατάπτυστη τροπολογία που δεν επιτρέπει τη γνωστοποίηση παρακολούθησης από την ΕΥΠ μετά την ολοκλήρωσή της.

- Ορίζουμε νομοθετικά τους λόγους «εθνικής ασφάλειας» για να μην κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους κι από δήθεν ζητήματα εθνικής ασφάλειας.

- Θεσπίζουμε έλεγχο από Δικαστικό Συμβούλιο και έγκριση με αιτιολογημένη απόφαση της άρσης του απορρήτου.

- Εξασφαλίζουμε την ουσιαστική συμμετοχή της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και της ΑΔΑΕ στον ορισμό του Διοικητή της ΕΥΠ.

Και φτάνω προς το τέλος, στην έκτη εθνική προτεραιότητα, που είναι ταυτόχρονα και η απάντηση σ’ ένα υπαρξιακό ζήτημα, σ’ ένα υπαρξιακό πρόβλημα για τη χώρα. Είναι η απάντηση στη δημογραφική πρόκληση.

Είναι, αν θέλετε, το μεγάλο ζήτημα όχι για την επόμενη τετραετία, αλλά για τις επόμενες δεκαετίες. Ένα πρόβλημα υπαρξιακό που όσο δεν τολμάμε να το αντιμετωπίσουμε ριζικά, τόσο θα διευρύνεται και θα μας απειλεί.

Να το πω με απλά λόγια: Η Ελλάδα γερνάει. Και θα γερνάει ακόμη περισσότερο όσο μεγαλώνει η ανασφάλεια των νέων ανθρώπων, όσο οι γυναίκες πέφτουν θύματα τρομακτικών διακρίσεων στην εργασία, όσο άνθρωποι που γεννήθηκαν ή ζούνε εδώ για δεκαετίες θα θεωρούνται ξένοι στην ίδια τους τη χώρα.

Γι’ αυτό λοιπόν παρεμβαίνουμε στη ρίζα του προβλήματος και σε όλες τους τις εκφάνσεις:

- Πρώτα απ’ όλα, στηρίζουμε τη γυναίκα στην εργασία και εξασφαλίζουμε τη μητέρα

- Αναδιαμορφώνουμε το επίδομα παιδιού και το μεταφέρουμε αποκλειστικά στη μητέρα από τη γέννηση του παιδιού όχι όμως μέχρι τα 18, αλλά μέχρι τα 24 έτη του, 

Μια γυναίκα λοιπόν, μια μητέρα, γνωρίζει ότι δεν θα μόνη της. Εξασφαλίζεται η δυνατότητά της να μην είναι μόνη της εφ’ όρου ζωής. Το επίδομα μητέρας διαμορφώνεται στα 70 ευρώ στο πρώτο παιδί, άλλα, προσέξτε, στα 105 στο δεύτερο. 

- Εξισώνουμε την άδεια μητρότητας στις εργαζόμενες ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

- Επεκτείνουμε το επίδομα μητρότητας στις αυτοαπασχολούμενες, στις ελεύθερες επαγγελματίες και στις αγρότισσες από τους 4 στους 9 μήνες, ώστε όλες οι εργαζόμενες να αντιμετωπίζονται ενιαία Θεσπίζουμε ειδική άδεια μητρότητας στις αυτοαπασχολούμενες και ελεύθερες επαγγελματίες.

Αν η πρώτη μας έγνοια λοιπόν ήταν να στηρίξουμε τη γυναίκα στην εργασία και να εξασφαλίσουμε τη μητέρα, η δεύτερη είναι να φροντίσουμε το παιδί:

- Εξασφαλίζουμε την πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά καθώς και σχολικά γεύματα για όλα τα παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού.

Τρίτος άξονας παρέμβασης, η ενίσχυση των νέων ζευγαριών. Στεγάζουμε το αύριο ενισχύοντας τα νέα ζευγάρια.

- Επιδοτούμε το ενοίκιο για 400.000 νέους και νέα ζευγάρια 24 μέχρι 44 ετών, διπλασιάζοντας το επίδομα που εμείς δώσαμε, από 70 σε 140 ευρώ το μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, από 140 σε 280 για ζευγάρι με ένα παιδί, από 175 σε 350, για ζευγάρι με δύο παιδιά. Ενώ αντιστοίχως αυξάνουμε και τα εισοδηματικά όρια.

- Βάζουμε τέλος στην ανεξέλεγκτη εξάπλωση του Airbnb, 

- Δημιουργούμε Τράπεζα Στέγης από υπάρχοντα διαμερίσματα και κατοικίες είτε του Δημοσίου είτε ιδιωτών


Η κοινωνική ένταξη μεταναστών είναι απαραίτητος πυλώνας αντιμετώπισης της δημογραφικής κρίσης σε όλο το δυτικό κόσμο. Πρέπει επιτέλους να γίνει και στη χώρα μας. Με σχέδιο.

- Αλλάζουμε τη διαδικασία της πολιτογράφησης, απλοποιώντας την εξεταστική διαδικασία 

- Θεσπίζουμε πολιτογράφηση με δειγματοληπτική συνέντευξη για άτομα που έχουν αποδεδειγμένα κλείσει 25 χρόνια παραμονής στην Ελλάδα 

Φίλες και φίλοι,

Σας παρουσίασα συνοπτικά τις 6 Εθνικές Προτεραιότητες και το επεξεργασμένο πρόγραμμά μας για να ξαναφέρουμε την Ελλάδα και τους Έλληνες στο δρόμο της προόδου, της ασφάλειας και ευημερίας. 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!