Επιθεώρηση Ζέρβα στα έργα ανάπλασης μεταξύ Λαγκαδά, Μοναστηρίου και Μιχαήλ Καλού

 


                Με νέα, αναβαθμισμένη εικόνα πρόκειται να αποδοθεί στους πολίτες η περιοχή μεταξύ της Λαγκαδά, της Μοναστηρίου και της Μιχαήλ Καλού, στη Β΄ Δημοτική Κοινότητα, μέσα από ένα πλέγμα στοχευμένων παρεμβάσεων που υλοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Την περιοχή όπου εξελίσσονται τα έργα επισκέφθηκε σήμερα (15/9) ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδη και τον τεχνικό σύμβουλο Δημήτρη Μήτρου.

«Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας της ΔΕΘ, είναι ο μήνας της Θεσσαλονίκης. Ως Δήμος βρισκόμαστε σε ακόμη ένα εργοτάξιο, στη δυτική πλευρά της πόλης, σε μια περιοχή επί χρόνια ξεχασμένη, στην οποία όμως εμείς επενδύουμε», ανέφερε σε σχετικές δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, στέλνοντας το μήνυμα ότι η πόλη αλλάζει και κάθε γωνιά της βελτιώνεται.

«Παρεμβαίνουμε σε μια περιοχή, που διψούσε για παρέμβαση του Δήμου εδώ και δεκαετίες», σημείωσε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδης. «Μέσα από σειρά έργων, από  αναπλάσεις στα πεζοδρόμια, παρεμβάσεις για τη βελτίωση της προσβασιμότητας για τα εμποδιζόμενα άτομα, αναβάθμιση του φωτισμού, κ.ά., αλλάζουμε το πλαίσιο της επόμενης μέρας και βελτιώνουμε κατά πολύ την κατάσταση στην περιοχή», υπογράμμισε ο κ. Κυριζίδης.


Σύμφωνα με τον τεχνικό σύμβουλο του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Δημήτρη Μήτρου, τα έργα ανάπλασης εξελίσσονται σε μια περιοχή 130 στρεμμάτων που περικλείεται από τις οδούς Λαγκαδά, Μοναστηρίου και Μιχαήλ Καλού. Όπως πρόσθεσε ο κ. Μήτρου, στο πλαίσιο του έργου οι θέσεις στάθμευσης θα αυξηθούν, ο φωτισμός θα ενισχυθεί και η περιοχή θα αποδοθεί συνολικά αναβαθμισμένη σε κατοίκους και επαγγελματίες.

Τα έργα που εξελίσσονται για την ανάπλαση της περιοχής μεταξύ της Λαγκαδά, της Μοναστηρίου και της Μιχαήλ Καλού είναι προϋπολογισμού 2,3 εκατ. ευρώ. Στόχος της παρέμβασης είναι η λειτουργική, η αισθητική αλλά και η περιβαλλοντική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής. Μεταξύ άλλων πρόκειται να βελτιωθεί η προσβασιμότητα με παρεμβάσεις που εξασφαλίζουν άνετη και ασφαλή κίνηση για όλους τους πεζούς, για τα εμποδιζόμενα και για τα άτομα με αναπηρίες. Ακόμη, προβλέπονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, παρεμβάσεις για τη διευθέτηση της κίνησης και της στάθμευσης των οχημάτων, αναπλάσεις πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων, αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού αλλά και έργα για τον εκσυγχρονισμό και την ποιοτική αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού. Η αναβάθμιση του φωτισμού, πέρα από την ομορφότερη εικόνα που θα προσφέρει στην περιοχή, θα συμβάλει και στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!