ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης: Εγκληματική η επίθεση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ

 


ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης: Εγκληματική η επίθεση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ

 

Η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να εγκαταστήσει την αστυνομία στο ΑΠΘ αλλά και να αλλάξει ατζέντα, δημιουργεί εντάσεις και καταφεύγει στην ωμή βία κατά φοιτητών/τριων, κατά χιλιάδων κόσμου.

Η χθεσινοβραδινή εγκληματική επίθεση των ΜΑΤ με δακρυγόνα σε μια μαζική συναυλία στους χώρους του πανεπιστημίου δείχνει τον πανικό της κυβέρνησης μπροστά στις αντιδράσεις για την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Παράλληλα, οι δύο συλλήψεις φοιτητών το μεσημέρι της Παρασκευής μέσα στο ΑΠΘ δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο κυβέρνηση και πρυτανικές αρχές αντιλαμβάνονται την ακαδημαϊκή ελευθερία και την ελευθερία της συνάθροισης. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαιτεί  να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες φοιτητές και να αποσυρθούν  οι κατηγορίες σε βάρος τους.

Τα πανεπιστήμια δεν μπορούν λειτουργούν υπό τον φόβο της καταστολής, της βίας και των δακρυγόνων. Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν μπορεί να ελέγχει την ακαδημαϊκή ζωή και ελευθερία και να απειλεί την αξιοπρέπεια των φοιτητών και των φοιτητριών που διαμαρτύρονται ειρηνικά, με βάση τις δημοκρατικές αποφάσεις των Συλλόγων τους.

Η απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων από το ΑΠΘ και η κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας είναι ο μόνος δρόμος για να μπορέσει η ακαδημαϊκή κοινότητα της πόλης να λειτουργήσει ξανά με υγιείς και δημοκρατικούς όρους.

Από το γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!