Δήμος Θεσσαλονίκης: Επετειακή συναυλία στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

 


Ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι στις αλησμόνητες πατρίδες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν χτες (14/9) βράδυ οι χιλιάδες των πολιτών που βρέθηκαν στον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, για να παρακολουθήσουν την επετειακή συναυλία που διοργάνωσαν ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η ΔΕΘ-Helexpo, για να τιμήσουν τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, με τους αδελφούς Τσαχουρίδη.

Η επετειακή μουσική παράσταση «Μνήμη μας…» προκάλεσε βαθιά συγκίνηση στους κατοίκους και στους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης που κατέκλυσαν τον συναυλιακό χώρο. Με την επετειακή αυτή συναυλία τιμήθηκε η Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, ενώ νωρίτερα χτες ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας είχε εγκαινιάσει την έκθεση του Δήμου Θεσσαλονίκης «1922-2022: Κύματα προσφυγιάς - Κράματα μνήμης», που παρουσιάζεται στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ. Τη μουσική παράσταση με τους αδελφούς Τσαχουρίδη παρουσίασε η δημοσιογράφος Ζήνα Κουτσελίνη.                   




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!