ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης: Γεμάτο με ψέματα το «καλάθι» του πρωθυπουργού για την πόλη

 


ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης: Γεμάτο με ψέματα το «καλάθι» του πρωθυπουργού για την πόλη

 

Ο πρωθυπουργός των υποκλοπών και της φτώχειας εμφανίστηκε στη συνέντευξη τύπου της 86ης ΔΕΘ χωρίς απαντήσεις για τα σημαντικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, τα οποία η δική του κυβέρνηση έχει δημιουργήσει.

Την ώρα που η πόλη της Θεσσαλονίκης απουσιάζει παντελώς από τον σχεδιασμό για το Ταμείο Ανάκαμψης, όταν ρωτήθηκε για τα έργα ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη αρκέστηκε να δείξει απλά το διαφημιστικό φυλλάδιο για τη «Θεσσαλονίκη του 2030», ένα μείγμα έργων που δρομολογήθηκαν και ξεκίνησαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και έχουν καθυστερήσει και έργων χωρίς ώριμες μελέτες και χωρίς πηγή χρηματοδότησης.

Όσο για τη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε «πρωτεύουσα» της Νοτιανατολικής Ευρώπης και σε ισχυρή δύναμη των Βαλκανίων, αυτή ξεκίνησε με την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών και με την εξωστρεφή εξωτερική πολιτική της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όταν την ίδια περίοδο ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας διαμαρτύρονταν με τις περικεφαλαίες αγκαζέ με την ακροδεξιά. 

Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να πει για ακόμη μια φορά ψέματα στους πολίτες σε σχέση με το Μετρό της Θεσσαλονίκης, επαναλαμβάνοντας την δέσμευση για ολοκλήρωση του στο τέλος του 2023, κάτι που όλοι προεξοφλούν ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε για ακόμη μια φορά στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, τους διακεκριμένους επιστήμονες και τους φορείς που εναντιώθηκαν στην κατάπτυστη απόφαση για τεμαχισμό και απόσπαση των πολύτιμων αρχαίων ευρημάτων στον σταθμό της Βενιζέλου.

Κύριε Μητσοτάκη, δεν ευθύνεται ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ούτε οι πολίτες της Θεσσαλονίκης για το γεγονός ότι η πόλη δεν έχει Μετρό, ευθύνονται οι ιδεολογικές εμμονές της παράταξης σας που οδήγησαν σε αλλαγή του σχεδιασμού το 2019.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρέλαβε κλειστά εργοτάξια και κατάφερε να φτάσει το έργο στο 75% μέσα σε τρία χρόνια, ενώ η Θεσσαλονίκη θα μπορούσε σήμερα να έχει σε πλήρη λειτουργία το Μετρό, πλην του σταθμού της Βενιζέλου.

Καμία κουβέντα δεν ακούσαμε για τις αστικές συγκοινωνίες της πόλης και τον ΟΑΣΘ, στον οποίο η πρόσφατη αλλαγή ηγεσίας μόνο παραδοχή αποτυχίας μπορεί να χαρακτηριστεί. Καμία κουβέντα δεν ακούσαμε για τα δημόσια νοσοκομεία της πόλης που καταρρέουν, με τα χειρουργεία να ακυρώνονται το ένα μετά το άλλο.

Η φετινή παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης κατέστησε πλέον σαφές ότι οι μέρες της κυβέρνησης του είναι μετρημένες. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας απομονωμένος πρωθυπουργός, μακριά από τα προβλήματα και τις ανάγκες της κοινωνίας. Όσο πιο γρήγορα αποχωρήσει από το Μέγαρο Μαξίμου τόσο το καλύτερο για τον ελληνικό λαό.

 

ΥΓ. Μόνο θλίψη προκαλεί η παντελής απαξίωση της ΕΡΤ3 και των εργαζόμενων της. Η επιλογή να δοθεί ερώτηση μόνο στο περίφημο ΕΡΤnews αποδεικνύει την επιλογή Μαξίμου για συρρίκνωση του ρόλου της ιστορικής δημόσιας τηλεόρασης στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

 

Το γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!