Ομόφωνο Ψήφισμα στήριξης του αγώνα των απεργών στη “Μαλαματίνα” ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου

 


Ομόφωνο Ψήφισμα στήριξης του αγώνα των απεργών στη “Μαλαματίνα”  ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου

 

            Ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης και στήριξης των απεργών και απολυμένων εργατών της εταιρίας “Μαλαματίνα” ενέκρινε κατά τη συνεδρίαση της 31ης Αυγούστου το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου.

            Με το ψήφισμα -που κατέθεσε η παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση”- το Δημοτικό Συμβούλιο καταδικάζει “την επιχείρηση τρομοκρατίας και καταστολής που έχει στηθεί ενάντια στους απεργούς της Μαλαματίνα” και στηρίζει έμπρακτα τον δίκαιο αγώνα τους, προχωρώντας στη λήψη μέτρων για την οικονομική ανακούφιση των εργαζομένων που είναι δημότες στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου.

 

Αναλυτικά το κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:

Οι εργαζόμενοι στη "Μαλαματίνα" συνεχίζουν τον πολυήμερο απεργιακό αγώνα ενάντια στις άδικες και εκβιαστικές απολύσεις εργαζομένων συναδέλφων τους, αλλά και απέναντι στην αντεργατική στάση της διοίκησης της "Μαλαματίνα", η οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο και μέσο, να εκφοβίσει και να εκβιάσει τους εργαζόμενους για να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Ως δημοτικό συμβούλιο στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα τους. Στηρίζουμε τα αιτήματα τους που αφορούν στην ανάκληση των 15 απολύσεων και στην υπογραφή της ΣΣΕ.

Καταδικάζουμε την επιχείρηση τρομοκρατίας και καταστολής που έχει στηθεί ενάντια στους απεργούς της ΄΄ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ΄΄ με τις απαράδεκτες συλλήψεις των προηγούμενων ημερών. Στεκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό τους και προχωράμε:

ü  για το διάστημα που διαρκεί ο απεργιακός αγώνας, να αναζητηθούν τρόποι στο μέτρο του εφικτού ώστε, οι εργαζόμενοι απεργοί που είναι δημότες στο Δήμο μας να μην πληρώσουν δημοτικά τέλη, φόρους, τροφεία σε παιδικούς σταθμούς.

ü  να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις δημοτικές υπηρεσίες αθλητισμού, αναψυχής και πολιτισμού.

ü  Να γίνει κάλεσμα οικονομικής ενίσχυσης του απεργιακού αγώνα των εργαζομένων μέσω του τραπεζικού λογαριασμού του σωματείου (ΙΒΑΝ: GR10 0110 8390 0000 8390 0230 513), να υπάρξει δράση συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

ü  Αντιπροσωπία του Δημοτικού Συμβούλιο να επισκεφθεί το χώρο του εργοστασίου στο Καλοχώρι, ως ένδειξη έμπρακτης συμπαράστασης στους εργαζόμενους της οινοποιίας και άμεσης ενημέρωσης  της.

 

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!