O Στ. Καλαφάτης για τα γήπεδα του ΑΡΗ και ΠΑΟΚ και την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

 


Σημεία συνέντευξης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στον Metropolis 95,5

Στ. Καλαφάτης: «Ωραία εικόνα ΑΡΗΣ και ΠΑΟΚ στο ίδιο τραπέζι» 

“Δε σας κρύβω ότι χάρηκα την ωραία εικόνα, το πόσο καλό ήταν ότι κάθισαν μαζί στο ίδιο τραπέζι οι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ και του ΑΡΗ, λίγες ημέρες πριν το ντέρμπι των δύο ομάδων. Είναι και αυτό ένα πολύ καλό μήνυμα προς όλους μας”, τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis Radio 95,5 και τον δημοσιογράφο Γιώργο Μπούζο, για το γεγονός ότι, οι άνθρωποι του ΑΡΗ και του ΠΑΟΚ κάθισαν στο ίδιο τραπέζι, τρεις μέρες πριν το ντέρμπι, στη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό.

Όπως εξήγησε, στις συσκέψεις υπό τον Πρωθυπουργό “μιλήσαμε για τη Θεσσαλονίκη του 2030. Το πώς οραματιζόμαστε -αλλά και υλοποιούμε- πάνω από 30 έργα για μια σύγχρονη Θεσσαλονίκη του 2030. Σ΄αυτά τα πλαίσια είχαμε τις συναντήσεις και με φορείς και με project managers οι οποίοι ασχολούνται με μεγάλα έργα και βεβαίως έργα αθλητικών υποδομών, όπως είναι τα γήπεδα”.

Για την ανάπλαση της περιοχής όπου βρίσκεται το γήπεδο του ΠΑΟΚ:

“Η Κυβέρνηση, ολοκλήρωσε αυτά που είχε να κάνει όσον αφορά στο Προεδρικό Διάταγμα, ώστε να μπορέσει να οικοδομηθεί το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ στον ίδιο χώρο όπου βρίσκεται σήμερα η Τούμπα. Ήμουν δίπλα σε όλη την προσπάθεια, χωρίς αυτό να δημοσιοποιείται. Γνωρίζετε την άποψή μου, ότι πρώτα πρέπει να γίνεται δουλειά αθόρυβα και να ενημερώνεται ο κόσμος μετά. Να μη δημιουργούνται εντυπώσεις, προσμονές και να μην υλοποιούνται τελικά. Γι΄αυτό κρατάμε πολύ χαμηλούς τόνους. Από τους ανθρώπους της διοίκησης του ΠΑΟΚ εκφράστηκαν οι ευχαριστίες και ευαρέσκειά τους, για τον χρόνο ρεκόρ που χρειάστηκε η έκδοση του απαραίτητου Προεδρικού Διατάγματος, στον πρωθυπουργό, ενώπιον πολλών παρόντων. Τώρα πάμε στο επόμενο βήμα. Συμφωνήθηκε, επίσης, θέματα που αφορούν γηπεδικές εγκαταστάσεις και γραφειοκρατικές διαδικασίες ν΄ αποτελέσουν αντικείμενο Ομάδας Εργασίας, την οποία θα καλέσω προσωπικά, καθώς θα είμαι ο επισπεύδων. Για να λύσουμε τις όποιες διαφορές υπάρχουν και να προχωρήσουμε”.

Για το Γήπεδο του ΑΡΗ

“Είμαστε στην αρχή ενός μαραθωνίου. Στο πρώτο χιλιόμετρο. Έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε. Υπάρχει η βούληση. Ξεκινήσαμε πολύ γρήγορα. Και οι άνθρωποι του ΑΡΗ εξέφρασαν τις ευχαριστίες και την ευαρέσκειά τους στον Πρωθυπουργό διότι βλέπουν ότι υπάρχει πραγματικά και μετά από πολλά χρόνια έμπρακτη διάθεση μιας Κυβέρνησης να λύσει ένα πολύ δύσκολο και σύνθετο θέμα. Θα το πάμε βήμα βήμα. Το πρώτο βήμα είναι να γίνει αποτίμηση του ‘Κλεάνθης Βικελίδης’. Ξεκαθάρισα και έγινε αποδεκτό από όλους, ότι δεν μιλάμε για παραχώρηση για 99 χρόνια αλλά θα πάμε σε μια καθαρή λύση. Η δική μου η άποψη, την έθεσα και έγινε αποδεκτή, είναι ότι μιλάμε για ανταλλαγή οικοπέδων. Παίρνουν, δίνουν. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Αλλά, βεβαίως, το βασικό είναι να θωρακίσουμε το εγχείρημα για να μπορέσει μετά και η μελέτη βιωσιμότητας να είναι τέτοια ώστε να υπάρχει ευεπίφορο έδαφος, ώστε στο τέλος και το πρότζεκτ να είναι ελκυστικό για να έναν επενδυτή. Είμαστε ακόμα στην αρχή. Μην περιμένουμε μπουλντόζες σε λίγους μήνες, ούτε προθεσμίες. Πάμε βήμα προς βήμα. Είμαστε ξεκάθαροι”. ​


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!