Βίκυ Νάκου: Δυο ΚΔΑΠ για ΑμεΑ δημιουργούνται στη Θεσσαλονίκη απο το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κ. Μακεδονίας

 


ΒΙΚY ΝΑΚΟΥ ΣΤΗ ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΔΥΟ ΚΔΑΠ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΌ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 

Δύο Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) για άτομα με αναπηρία πρόκειται να λειτουργήσουν στη Θεσσαλονίκη, όπως είπε η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας Βίκυ Νάκου στη Βεργίνα Τηλεόραση και την εκπομπή «Τα Λέμε» με τη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα. Συγκεκριμένα, η κ. Νάκου τόνισε πως τα δύο ΚΔΑΠ θα γίνουν το ένα στο θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων «Άγιος Παντελεήμονας» και το δεύτερο στο παράρτημα αποθεραπείας και αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία «Άγιος Δημήτριος». «Τακτοποιούμε τις εκκρεμότητες που υπάρχουν και η λειτουργία τους σημαίνει και ένα άνοιγμα προς την κοινωνία», πρόσθεσε η ίδια.

Όσον αφορά τις δομές για τη φιλοξενία ασθενών με άνοια και Αλτσχάιμερ η κ. Νάκου επεσήμανε ότι: «χρειάζεται η πολιτεία, ίσως  να δει και μία διαφορετική προσέγγιση νοσηλείας ή περίθαλψης αποκλειστικά αυτών των ανθρώπων, γιατί δυστυχώς ο εκφυλισμός όσο προχωράει φέρνει πάρα πολύ μεγάλα προβλήματα».

Τέλος, η Β. Νάκου αποκάλυψε ότι Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας θα αγοράσει ένα αυτοκίνητο, το οποίο θα έχει μια παρεμβατική κατάσταση στις οικογένειες που υπάρχει ενδοοικογενειακή βία ή προβλήματα μεταξύ οικογενειών και εφήβων και να μπορούν άμεσα να παρέμβουν ψυχολόγοι και ειδικοί επιστήμονες του κέντρου, ώστε να αποσοβηθούν άλλα παρελκόμενα.

Δείτε τι είπε η κ. Νάκου: https://www.youtube.com/watch?v=BMnpRBziHik

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!