Ομοσπονδία Ενώσεων γονέων Κ Μακεδονίας: Τα σχολεία άνοιξαν …..Χωρίς τα σχολικά γεύματα

 


Τα σχολεία άνοιξαν …..Χωρίς τα σχολικά γεύματα

Η σχολική χρονιά ξεκίνησε ήδη με την αγωνία των γονιών όλο να μεγαλώνει για το πώς θα αντιμετωπίσουν τη νέα χρονιά.

Σε μια περίοδο που κάθε οικογένεια έχει να αντιμετωπίσει λόγω της ακρίβειας δεκάδες προβλήματα και που κάθε μέρα αναρωτιόμαστε τι μας ξημερώνει, έρχεται το Υπουργείο για να μας εκπλήξει για άλλη μια φορά αρνητικά.

Τα σχολικά γεύματα (ανεξάρτητα από τα σοβαρά προβλήματα στην εφαρμογή του προγράμματος) δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα.

Τα σχολικά γεύματα αποτελούν μία σημαντική ανακούφιση για τις οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων και των προσφύγων και μεταναστών, που είτε αδυνατούν να προσφέρουν ένα πλήρες γεύμα στα παιδιά τους, είτε η προετοιμασία των γευμάτων επιφορτίζει ακόμη περισσότερο το ήδη βεβαρημένο τους πρόγραμμα. Και διασφαλίζουν την ίση πρόσβαση σε όλους τους μαθητές στην κάλυψη μίας από τις βασικότερες ανάγκες τους. 

Ενώ το υπουργείο μας έλεγε ότι όλα θα είναι έτοιμα με το άνοιγμα των σχολείων, βλέπουμε να μπαίνουν επιπλέον εμπόδια στην κάλυψη ακόμα και στοιχειωδών αναγκών, όπως της διατροφή των παιδιών μας, την περίοδο μάλιστα που λόγω της ξέφρενης ανόδου των τιμών σε όλα τα είδη διατροφής, και όχι μόνο, εξανεμίζεται το εισόδημα μας.

Άμεσα, χωρίς επιπλέον καθυστέρηση, να ξεκινήσει το  πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων και η διεύρυνσή του να επεκταθεί στο σύνολο του μαθητικού πληθυσμού, όλων των βαθμίδων, στις σχολικές μονάδες που θέλουν να συμμετάσχουν.

.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!